Uriah Heep, Karthago şi Ţăndărică & Friends au adunat peste 7000 de oameni la Târgu Mureş

Peste 7.000 de persoane au asistat, duminică seară, în centrul Târgu Mureşului, la concertele susţinute de Karthago (Ungaria), Ţăndărică & Friends şi britanicii de la Uriah Heep, în cadrul manifestărilor prilejuite de centenarul Palatului Culturii.

221 afișări
Imaginea articolului Uriah Heep, Karthago şi Ţăndărică & Friends au adunat peste 7000 de oameni la Târgu Mureş

Uriah Heep, Karthago şi Ţăndărică & Friends au adunat peste 7000 de oameni la Târgu Mureş (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Concertele au început la ora 20.00, cu spectacolul celor de la Karthago (Ungaria), urmat de recitalul Ţăndărică & Friends, târgumureşenii, dar şi spectatorii veniţi din alte părţi ale ţării, strânşi în Piaţa Victoriei, fredonând alături de aceştia piese cunoscute.

Momentul culminant al serii a fost concertul britanicilor de la Uriah Heep, care au interpretat piese din anii ’70, dar şi noi, printre care Sunrise, I'm Ready, Traveler in Time, Into the Wild, Gypsy, Look at Yourself, July Morning şi, la final, Lady in Black. Reveniţi pe scenă, pentru bis, au mai cântat Free 'n' Easy şi Easy Livin', după care le-au oferit spectatorilor invitaţi pe scenă pene de chitară.

Concertul legendarei formaţii britanice a fost întrerupt de un spectacol de lumini pe clădirea Palatului Culturii, proiecţiile - inclusiv cu scene de pe vitraliile din Sala de Oglinzi - fiind îndelung aplaudate de spectatori, pentru care momentul a fost reeditat la finalul ultimului concert.

Potrivit estimărilor reprezentanţilor Jandarmeriei, numărul participanţilor a fluctuat pe timpul serii între 6.000 şi 7.000 de persoane.

Manifestările "100 de ani de cultură în Mureş", organizate cu ocazia centenarului Palatului Culturii în perioada septembrie - noiembrie, vor mai include, în această săptămână, printre altele, un festival internaţional de orgă şi unul internaţional de caricatură, în cadrul căruia este invitat special Stefan Popa Popa's, conferinţe Dan Puric şi Radu Paraschivescu şi un concert Mihai Mărgineanu. La finalul săptămânii va avea loc o ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), de Târgu Mureş, la manifestare urmând să fie prezenţi, printre alţii, Lucian Pintilie, Stere Gulea şi Silviu Purcărete.

Palatul Culturii din Târgu Mureş, construit la începutul secolului trecut, este un edificiu reprezentativ pentru oraş, fiind declarat monument istoric.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici