Ursul Muki, mascota staţiunii Balvanyos, vrea grădină zoologică

Autorităţile din staţiunea covăsneană Balvanyos au un proiect de înfiinţare a unei grădini zoologice în localitate, pentru a-i putea oferi un adăpost lui Muki, un urs care trăieşte de opt ani lângă o pensiune şi a devenit atracţia turistică a zonei.

311 afișări
Imaginea articolului Ursul Muki, mascota staţiunii Balvanyos, vrea grădină zoologică

Ursul Muki, mascota staţiunii Balvanyos, vrea grădină zoologică

Ursul Muki, sau Muki Maci, cum îi spun localnicii, este un animal prietenos, care trăieşte lângă o pensiune din staţiunea Balvanyos şi a fost găsit, alături de sora lui, în urmă cu opt ani, într-o pădure.

Cei doi pui de la acea vreme, Mari şi Muki, au fost hrăniţi cu biberonul şi au trăit într-o cuşcă amenajată lângă o pensiune care se află în proprietatea actualului primar al comunei Turia, Daragus Attila, preşedintele ANTREC Covasna.

În urmă cu doi ani, urşii au fost lăsaţi liberi, însă, în timp ce ursoaica Mari a ales viaţa în pădure, Muki s-a întors în locul unde a fost crescut şi nu dă semne că ar avea de gând să plece de acolo.

Între timp, el a devenit o atracţie turistică în zonă, mascota complexului Balvanyos.

Directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Covasna, Hobincu Zoltan, susţine că Muki Macko nu mai poate fi lăsat liber în pădure, întrucât a devenit un "oportunist" şi "poate ar face o vizită pe la vecini".

În opinia directorului, cea mai bună soluţie în acest caz este amenajarea unei grădini zoologice pentru protejarea ursului.

Daragus Attila a declarat corespondentului MEDIAFAX că s-a încercat, în repetate rânduri, ca ursul Muki să fie lăsat liber, însă acesta se întoarce de fiecare dată, astfel că singura soluţie a rămas amenajarea unei grădini zoologice.

În prima fază, Muki va primi o cuşcă mai mare, cu toate condiţiile necesare, pentru a se putea plimba în voie, după care, în viitor, se va amenaja şi o grădină zoologică, pe un teren care a fost deja cumpărat de Daragus.

Aceasta a subliniat că intenţia este ca această grădină zoologică să fie populată şi cu alte animale specifice zonei, precum mistreţi, căprioare sau cerbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici