Vedete americane cer grupului McDonald's să renunţe la ouăle ce provin de la găini crescute în cuşti

Actorul Ryan Gosling, cântăreţul Bryan Adams, actriţele Zooey Deschanel şi Alicia Silverstone se numără printre vedetele care au cerut în mod public filialei americane a grupului McDonald's să folosească pentru produsele sale doar ouă ce provin de la găini care nu sunt crescute în cuşti.

193 afișări
Imaginea articolului Vedete americane cer grupului McDonald's să renunţe la ouăle ce provin de la găini crescute în cuşti

Vedete americane cer grupului McDonald's să renunţe la ouăle ce provin de la găini crescute în cuşti (Imagine: Shutterstock)

Potrivit contactmusic.com, vedetele au lansat acest apel după ce unul dintre furnizorii de ouă ai grupului McDonald's a fost acuzat în mod public de abuzuri asupra găinilor.

Filmările realizate de un jurnalist sub acoperire la crescătoria de păsări Sparboe Farms au declanşat un val de indignare în Statele Unite, după ce au fost prezentate în public, în luna noiembrie. Acele imagini prezentau felul în care păsările erau înghesuite în cuştile din crescătorie şi abuzate de îngrijitori.

Directorii de la McDonald's au şters imediat numele crescătoriei Sparboe Farms de pe lista furnizorilor săi, însă grupurile de activişti care militează pentru drepturile animalelor, precum asociaţia Mercy For Animals, consideră că acea decizie nu a fost suficientă şi au cerut grupului McDonald's să cumpere ouă doar de la furnizori care îşi îngrijesc mai bine păsările.

Actorul de comedie Steve-O, actriţa Emily Deschanel şi starul din "True Blood" Kristin Bauer s-au alăturat unui număr de 10 celebrităţi care au semnat o scrisoare deschisă, adresată lui Jim Skinner, directorul filialei americane a grupului McDonald's, în care îi cer acestuia să urmeze exemplul filialelor europene ale grupului şi să renunţe definitiv la ouăle ce provin de la găinile crescute în cuşti.

"În timp ce restaurantele McDonald's din Europa au renunţat deja în procent de 100% la ouăle provenind de la găinile crescute în cuşti, restaurantele din Statele Unite continuă să sprijine crescătoriile de tip fabrică de ouă, în care găinile stau închise toată viaţa în cuşti atât de mici încât nici nu pot să îşi întindă aripile. Orice animal cu picioare şi aripi ar trebui să dispună de o libertate minimală de mişcare", se afirmă în această scrisoare deschisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici