Veşti proaste pentru şefi: Angajaţii care navighează pe internet în timpul serviciului sunt mai eficienţi

Timpul petrecut navigând pe internet creşte productivitatea angajaţilor, aceştia luând o pauză de la îndatoriri şi revenind mai relaxaţi decât cei care au vorbit la telefon sau au trimis un mesaj celor dragi.

654 afișări
Imaginea articolului Veşti proaste pentru şefi: Angajaţii care navighează pe internet în timpul serviciului sunt mai eficienţi

Veşti proaste pentru şefi: Angajaţii care navighează pe internet în timpul serviciului sunt mai eficienţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Data viitoare când sunteţi prinşi navigând pe internet la birou nu vă cereţi scuze, se pare că vă face un angajat mai bun.

Studiul condus de Don Chen şi Vivien Lim de la Universitatea din Singapore a constat în a ruga două grupuri de studenţi să citească un text şi să sublinieze litera "e" de fiecare dată când o întâlnesc. Cercetătorii au descoperit că cei care au navigat pe internet în timpul acestei sarcini au fost mai eficienţi, avand un nivel mai scăzut de oboselă şi plictiseală, relatează dailymail.co.uk.

"Atunci când navigheză pe internet, oamenii vizitează de obicei numai site-uri care le sunt pe plac. E ca şi cum ar lua o pauză de masă sau de cafea", spune Vivien Lim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici