VIDEO Creaturi ciudate au fost descoperite sub gheaţa din Antarctica. Cu ce seamănă acestea

  • Cercetătorii au forat un strat de gheaţă de 900 de metri în Filchner-Ronne, situat în sud-estul Mării Weddell.
  • La o distanţă de 260 km de oceanul deschis, sub întuneric complet şi la temperaturi de -2,2 ° C, foarte puţine animale au fost observate vreodată în aceste condiţii.
  • Prin acest studiu, cercetătorii au descoperit existenţa unor vieţuitoare asemănătoare cu bureţii şi posibil mai multe specii necunoscute anterior, aflate pe o formaţiune de pe fundul mării.
6042 afișări
Imaginea articolului VIDEO Creaturi ciudate au fost descoperite sub gheaţa din Antarctica. Cu ce seamănă acestea

VIDEO Creaturi ciudate au fost descoperite sub gheaţa din Antarctica. Cu ce seamănă acestea

„Această descoperire este un accident norocos care ne duce într-o direcţie diferită şi ne arată că viaţa marină din Antarctica este incredibil de specială şi adaptată uimitor la o lume îngheţată”, spune biogeograful şi autorul principal, dr. Huw Griffiths de la British Antarctic Survey.

„Descoperirea noastră ridică atât de multe întrebări fără răspuns, cum ar fi: cum au ajuns acolo? Ce mănâncă? De cât timp sunt acolo? Sunt aceleaşi specii pe care le vedem afară? Şi ce s-ar întâmpla cu aceste comunităţi dacă gheaţa s-ar topi?”.

Bucăţile de gheaţă plutitoare reprezintă cel mai mare habitat neexplorat din Oceanul Sudic. Acoperă mai mult de 1,5 metri pătraţi din platforma continentală a Antarcticii, dar doar o suprafaţă totală similară cu cea a unui teren de tenis a fost studiată prin opt găuri anterioare, potrivit EurekAlert.

Studiile anterioare au descoperit în aceste habitate câţiva mici prădători mobili, cum ar fi peşti, viermi, meduze, dar organismele care se hrănesc cu filtru, care depind de aprovizionarea cu alimente din afară, erau de aşteptat să fie printre primii care vor dispărea sub gheaţă.

În aceste condiţii, cercetătorii au fost surprinşi de filmările video, care arătau un bolovan mare acoperit de creaturi ciudate.

Având în vedere curenţii de apă din regiune, cercetătorii calculează că această comunitate ar putea ajunge la 1.500 km în amonte de cea mai apropiată sursă de fotosinteză. Se ştie, de asemenea, că alte organisme colectează substanţe nutritive din topiturile glaciare sau substanţe chimice din filtrele de metan, dar cercetătorii nu vor şti mai multe despre aceste organisme până nu vor avea instrumentele pentru a colecta probe ale acestor organisme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici