Vivian Campbell, chitaristul trupei Def Leppard, diagnosticat cu cancer

Vivian Campbell, chitaristul trupei Def Leppard, a anunţat luni că a fost diagnosticat cu cancer şi că a început deja şedinţele de chimioterapie.

226 afișări
Imaginea articolului Vivian Campbell, chitaristul trupei Def Leppard, diagnosticat cu cancer

Vivian Campbell (Imagine: Georgiana Iacob/Mediafax Foto)

Într-un comunicat de presă dat publicităţii luni, chitaristul în vârstă de 50 de ani a dezvăluit faptul că suferă de limfom Hodgkin şi că a început şedinţele de chimioterapie în urmă cu două luni. Potrivit aceluiaşi comunicat, tratamentul va dura încă patru luni, informează site-ul revistei People.

"Mă simt norocos pentru faptul că boala mea, cancerul, mi-a transmis un semnal de alarmă sub forma unei «tuse care nu trece»", a declarat Vivian Campbell.

Vivian Campbell spune că intenţionează să plece în turneu în această vară cu trupa Def Leppard. Primul concert din acest turneu este programat la Hellfest Music Festival din Franţa, pe 21 iunie. Turneul se va încheia cu un concert pe 17 iulie, în oraşul Canandaigua, din statul american New York.

Vivian Campbell a cântat în alte două trupe rock celebre: Dio şi Thin Lizzy.

Limfomul Hodgkin este un tip de cancer limfatic generat de celulele albe din sânge, denumite limfocite. Boala a fost denumită după Thomas Hodgkin, un cercetător care a descris anomaliile descoperite în sistemul limfatic, în anul 1832. Limfomul Hodgkin este caracterizat printr-o răspândire ordonată a bolii de la un ganglion limfatic la altul şi prin dezvoltarea unor simptome sistemice pe măsură ce boala avansează. Maladia poate fi tratată prin radioterapie, chimioterapie şi transplant de celule suşă hematopoietice, alegerea tratamentului făcându-se în funcţie de vârsta şi sexul pacientului, stadiul bolii, constituţia fizică a pacientului şi subtipul histologic al bolii.

Def Leppard este o trupă rock britanică, formată la Sheffield, în 1977. În mare parte datorită albumelor "Pyromania" şi "Hysteria", Def Leppard a devenit una dintre cele mai bine vândute formaţii rock din anii '80. Albumul "Adrenalize", lansat în 1992, s-a vândut peste şapte milioane de copii pe plan mondial, numărând mai multe piese care au devenit hituri internaţionale: "Tonight," "Have You Ever Needed Someone So Bad", "Make Love Like a Man", "Let's Get Rocked" şi "Stand Up (Kick Love Into Motion)".

Muzica trupei este un amestec de hard rock şi elemente heavy metal, fiind deseori asociată cu mişcarea glam metal a anilor '80, în mare parte datorită succesului său comercial. Cu toate acestea, cei de la Def Leppard şi-au exprimat dezacordul faţă de eticheta de "pop metal".

În prezent, trupa este formată din Joe Elliott - voce, clape, chitară, Phil Collen - chitară, backing vocals, Vivian Campbell - chitară, backing vocals, Rick Savage - bas, clape, backing vocals şi Rick Allen - tobe, percuţie, backing vocals.

Trupa Def Leppard a susţinut un concert şi la Bucureşti, în iulie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici