Vladimir Putin, personaj de joc online. Premierul rus conduce maşini Lada şi stinge incendii de pădure

Premierul rus, Vladimir Putin, a devenit personajul unui joc pe platformă online, care le permite utilizatorilor să conducă o maşină Lada Kalina, să stingă incendii de pădure şi "să-i arunce pe terorişti în latrină", relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

202 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, personaj de joc online. Premierul rus conduce maşini Lada şi stinge incendii de pădure

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obiectivul jocului "Fii ca Putin" este creşterea VVP - care reprezintă atât termenul rusesc pentru Produsul Intern Brut, cât şi iniţialele premierului.

În joc, un personaj bidimensional se deplasează prin diferite locaţii, pentru a strânge bonus-uri, inimi şi medalii.

Mai mulţi analişti au afirmat că jocul se înscrie în apropiata campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, în timp ce alţii consideră că imaginea lui Vladimir Putin a devenit de mult timp parte a culturii populare.

"Nu sunt chiar sigur că astfel de lucruri sunt iniţiate în vreun fel de Putin sau de anturajul său. Imaginea sa a devenit probabil cu totul altceva decât Putin însuşi", a afirmat analistul Aleksei Makarkin.

Surse guvernamentale au declarat că Executivul nu a fost anunţat despre intenţia producătorului de a folosi imaginea lui Putin într-un joc online.

Aleksei Kabakov, directorul companiei producătoare, Agency One, a declarat că jocul face parte dintr-o campanie de promovare a firmei. "Ne-a fost teamă că reacţiile vor fi proaste, dar cred că am făcut un joc plăcut. Ne gândeam la o lovitură de imagine pentru a ne promova agenţia (...) Şi imediat ne-am gândit la Vladimir Putin", a adăugat el.

Imaginea premierului rus a mai fost folosită şi pentru promovarea unui magazin de pescuit, a unui mall, a unei agenţii de voiaj şi chiar pentru o marcă de gazon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici