Wesley Snipes a fost eliberat din închisoare, dar rămâne în arest la domiciliu

Actorul Wesley Snipes a fost eliberat, marţi, din închisoarea unde îşi ispăşea pedeapsa pentru neachitarea impozitelor datorate fiscului american, dar va rămâne în arest la domiciliu până pe 19 iulie, a anunţat purtătorul de cuvânt al penitenciarului, citat de Reuters.

570 afișări
Imaginea articolului Wesley Snipes a fost eliberat din închisoare, dar rămâne în arest la domiciliu

Wesley Snipes a fost eliberat din închisoare, dar rămâne în arest la domiciliu (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Wesley Snipes trebuie să-şi ispăşească astfel pedeapsa de trei ani de închisoare la care a fost condamnat în 2008, a spus purtătorul de cuvânt de la U.S. Federal Bureau of Prisons, vineri.

Wesley Snipes a început, în decembrie 2010, să îşi ispăşească pedeapsa de trei ani de închisoare, la McKean Federal Correction Institution din statul Pennsylvania, după ce a fost condamnat pentru neachitarea impozitelor datorate fiscului american. Procurorii au spus în timpul procesului că Snipes a câştigat peste 38 de milioane de dolari între anii 1999 şi 2006, dar nu şi-a plătit impozitele datorate pentru această perioadă.

Nu se ştie deocamdată la ce domiciliu îşi va încheia de ispăşit pedeapsa celebrul actor, însă pe perioada detenţiei acesta figura ca rezident al suburbiei Windermere din Orlando, Florida.

Snipes va trebui să obţină aprobarea autorităţilor, dacă vrea să părăsească domiciliul, a mai spus purtătorul de cuvânt al Administraţiei penitenciarelor din SUA.

Deşi s-a făcut remarcat în special cu roluri în filme de acţiune, precum cele din trilogia "Blade", Wesley Snipes a avut succes şi comedii, precum "Albii nu pot sări/ White Men Can't Jump" din 1992. Actorul american a interpretat rolul principal în drama "Febra iubirii/ Jungle Fever" regizată de Spike Lee, a jucat rolul unui saxofonist de jazz în lungmetrajul "Totul pentru Blues/ Mo' Better Blues", regizat de acelaşi Spike Lee în 1990, şi s-a remarcat în "Demolatorul/ Demolition Man" (1993), în care a jucat alături de Sylvester Stallone şi Sandra Bullock.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici