Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor, sărbătorită la Bucureşti

Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor (9 august) va fi sărbătorită între 6 şi 9 august la Grădina Zoologică din Bucureşti, manifestările organizate cu acest prilej fiind deschise sâmbătă, în prezenţa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, potrivit unui comunicat.

640 afișări
Imaginea articolului Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor, sărbătorită la Bucureşti

Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor, sărbătorită la Bucureşti (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Astfel, Sorin Oprescu va participa sâmbătă, de la ora 11.00, la deschiderea evenimentelor organizate la Grădina Zoologică din Bucureşti. Manifestările sunt prilejuite de Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor, sărbătorită în fiecare an, pe data de 9 august, în întreaga lume.

În acest sens, Primăria Capitalei, prin Direcţia de Mediu, va organiza în perioada 6 - 9 august, o campanie de educare a publicului referitoare la importanţa protejării mediului şi a conservării speciilor. Pentru acest eveniment au fost confecţionate mascote în mărime naturală, care să reprezinte principalele animale de la Grădina Zoologică din Capitală.

De asemenea, vor fi organizate concursuri de desene pe asfalt, cursuri de ecologie şi tombole cu premii pentru copii. La intrarea în Grădina Zoologică, cei mici vor completa un talon de participare, în care vor trebui să dea răspunsul corect pentru trei ghicitori cu animale. Taloanele vor fi strânse într-o urnă, iar în fiecare zi va avea loc câte o extragere cu trei premii, premiul cel mare fiind o bicicletă.

Intrarea la Grădina Zoologică va fi gratuită pentru copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici