Ziua Internaţională a Romilor, sărbătorită duminică la Clubul Ţăranului din Capitală

Ziua Internaţională a Romilor (8 aprilie) va fi sărbătorită duminică la Clubul Ţăranului, din incinta Muzeului Ţăranului Român, din Capitală, prin lansări de carte, muzică tradiţională romani, teatru şi poezie, informează organizatorul, Centrul Naţional de Cultură a Romilor - Romano Kher.

325 afișări
Imaginea articolului Ziua Internaţională a Romilor, sărbătorită duminică la Clubul Ţăranului din Capitală

Ziua Internaţională a Romilor, sărbătorită duminică la Clubul Ţăranului din Capitală (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Arhiva Mediafax Foto)

Evenimentul este susţinut de Centrul Naţional de Cultură a Romilor - Romano Kher (CNCR - Romano Kher), instituţie publică din subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, alături de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Incluziune Socială.

Evenimentul va debuta la ora 16.00, într-o atmosferă destinsă, în care publicul se va putea bucura de expoziţii de fotografie artistică romă, timbre cu tematică romă şi albume foto reprezentând uneltele meştesugarilor romi argintari, rudari sau aurari, lansări de carte, muzică tradiţională romani, teatru şi poezie.

De asemenea, cei interesaţi să cunoască limba romani, pot cumpăra un curs interactiv în 15 lecţii, lansat recent de CNCR-Romano-Kher.

Data de 8 aprilie a fost adoptată ca Zi Internaţională a Romilor cu ocazia primului Congres Internaţional al Romilor de la Londra din 1971. Tot atunci, au fost adoptate două simboluri ale etniei rome: steagul romilor şi imnul internaţional al romilor "Gelem, gelem".

Ziua Romilor este sărbătorită, de joi până sâmbătă, şi la Institutul Francez din Capitală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici