Zmeura de Aur 2016: "Fifty Shades of Grey" şi "Fantastic Four", desemnate cele mai proaste filme ale anului 2015 - VIDEO

Lungmetrajele "Fifty Shades of Grey" şi "Fantastic Four" şi actorul Sylvester Stallone au fost marii "învingători" la gala de decernare a premiilor Zmeura de Aur 2016, care recompensează cele mai slabe filme şi performanţe actoriceşti ale anului, informează deadline.com.

18073 afișări
Imaginea articolului Zmeura de Aur 2016: "Fifty Shades of Grey" şi "Fantastic Four", desemnate cele mai proaste filme ale anului 2015 - VIDEO

Zmeura de Aur 2016: "Fifty Shades of Grey" şi "Fantastic Four", desemnate cele mai proaste filme ale anului 2015 - VIDEO

Premiile Zmeura de Aur, care valorează fiecare doar câţiva dolari şi au formă de zmeură aurie, aşezată pe o rolă de film de 8 mm, au fost create în 1980, la iniţiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca "antidot" la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul premiilor cinematografice, ce culminează în fiecare an cu gala premiilor Oscar.

Astfel, la cea de-a 36-a ediţie a galei premiilor Zmeura de Aur, care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la Los Angeles, "Fifty Shades of Grey" şi "Fantastic Four" au împărţit premiul la categoria "cel mai prost film".

Totodată, "Fifty Shades of Grey", care spune povestea unei relaţii erotice dintre un om de afaceri înstărit şi o tânără studentă şi include scene de sex şi practici sado-masochiste, a mai primit la gala Zmeura de Aur 2016 patru premii la categoriile "cel mai prost scenariu" (Kelly Marcel), "cea mai proastă actriţă" (Dakota Johnson), "cel mai prost actor" (Jamie Dornan) şi "cel mai prost cuplu de actori" (Dakota Johnson şi Jamie Dornan).

La rândul său, pelicula "Fantastic Four" a primit şi premiul pentru "cel mai prost regizor" (Josh Trank). Avându-i în distribuţie, printre alţii, pe Miles Teller, Kate Mara şi Michael B. Jordan, filmul spune povestea a patru tineri care se teleportează într-un univers paralel ce le modifică aspectul, având ca scop salvarea Pământului.

Şi actorul Sylvester Stallone a fost "distins" în cadrul ediţiei din acest an a galei premiilor Zmeura de Aur. Acesta a primit trofeul The Redeemer Award (premiul celor care se căiesc). Premiul onorează un fost câştigător al Zmeurei de Aur care a reuşit să fie apreciat ulterior de criticii de specialitate. Sylvester Stallone este nominalizat la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", la ediţia din acest an a premiilor Oscar.

Nominalizaţii şi câştigătorii premiilor Zmeura de Aur sunt selectaţi de cei 943 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation, care pot achiziţiona un statut de membru pentru a putea vota online pentru filmele nominalizate anual la aceste premii.

Premiaţii cu Zmeura de Aur vin rareori să îşi ridice premiile, o excepţie notabilă fiind Sandra Bullock, care a primit titlul de "cea mai proastă actriţă" în 2010, pentru "All About Steve", cu o zi înainte de a lua premiul Oscar pentru "Povestea unui campion/ The Blind Side".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici