475 évnyi szolgálati időt vásároltak az aradiak, több mint 1,5 millió lej értékben

475 évnyi, a nyugdíjazásnál beszámító szolgálati időt vásároltak meg az elmúlt 5 hónap folyamán aradiak, 324 személy több mint 1,5 millió lejt fizetett ezért – jelentette be az Arad Megyei Nyugdíjpénztár. Legtöbben két évnyi időre kötöttek szerződést.

29 afișări
Imaginea articolului 475 évnyi szolgálati időt vásároltak az aradiak, több mint 1,5 millió lej értékben

475 évnyi szolgálati időt vásároltak az aradiak, több mint 1,5 millió lej értékben

Szerdáig 324, összesen 1 519 870 lej értékű szerződést kötöttek az Arad Megyei Nyugdíjpénztárnál, legtöbben kétévnyi szolgálati időt vettek.

„A legtöbb aradi kétévnyi szolgálati időre kötött szerződést, 19 személy azonban a maximális, 5 éves időszakot vásárolta meg, amiért mintegy 16 000 lejt fizetett. A legrövidebb leszerződött idő egy hónap, ezért 328 lejt fizettek” – mondta szerdán a MEDIAFAX tudósítójának az Arad Megyei Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója, Mihaela Vasil.

Azok, akik szerettek volna nyugdíjba vonulni, de nem volt elég letöltött szolgálati ideje, a nyugdíjazást megelőző egy hónap és öt év közötti periódusra nyugdíj-biztosítási szerződést köthettek. A leszerződött időszak lehetett folyamatos, vagy az említett öt év alatt több részletből is összetevődhetett. A szolgálati időt 2011-től lehetett megvásárolni.

A 2016/186-os törvény olyan személyeknek szól, akik még nem nyugdíjasok, ők kifizethetik a társadalombiztosítást azokra az időszakokra, amikor nem voltak biztosítva az állami nyugdíjrendszerben vagy bármely ahhoz tartozó társadalombiztosítási rendszerben.

A jelenlegi feltételek mellett 2017. április 26-áig lehet ezzel a lehetőséggel élni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici