A Román Rendőrség nem erősíti meg, hogy pakisztáni menekülteket raboltak el Romániában

A Román Rendőrség nem erősíti meg a pakisztáni The Express Tribune lap értesüléseit, amelyek szerint tizenöt, Németországba tartó pakisztáni menekültek raboltak el fegyveresek Romániában. A rendőrséghez nem érkezett feljelentés az ügyben.

19 afișări
Imaginea articolului A Román Rendőrség nem erősíti meg, hogy pakisztáni menekülteket raboltak el Romániában

A Román Rendőrség nem erősíti meg, hogy pakisztáni menekülteket raboltak el Romániában

Belügyminisztériumi források szerint az értesülés nem valós, a romániai hatóságok nyilvántartásában nincs ilyen ügy. Rendőrségi illetékesek a MEDIAFAX-nak elmondták, nem érkezett ilyen jellegű feljelentés.

Tizenöt, Németországba tartó pakisztáni migránst raboltak el fegyveresek Romániában, az emberrablók pedig váltságdíjat követelnek – állítják a külföldi állampolgárok rokonai, akiket a The Express Tribune pakisztáni lap idéz. Az információt más források egyelőre nem erősítették meg.

„A migránsok Törökországból az Európai Unióba tartottak, amikor Romániában elrabolták őket” – mondja Saeeda Bibi, akinek a bátyját elrabolták.

A pakisztáni lap szerint a pakisztáni állampolgárok Németországba tartottak, de Romániában elrabolták őket, kínozzák és éheztetik őket, ameddig családjaik nem fizetnek váltságdíjat.

Saeeda Bibi elmondása szerint minden migráns után 10 000 euró váltságdíjat követelnek.

A rokonok azt mondják, a 15 pakisztáni állampolgár egy embercsempész-hálózat áldozata, akik Romániában hagyták őket, ahol fegyveresek elrabolták valamennyiüket.

„Nincs elég pénzünk a kiszabadításukhoz, így arra kérjük a nemzetközi szervezeteket és a pakisztáni kormányt, hogy segítsenek” – kérte Saeeda Bibi, megjegyezve, hogy az emberrablók a túszokat ábrázoló videófelvételeket is küldtek.
Az információkat nem lehet megerősíteni más forrásokból.

Januárban a török rendőrség megmentett hat pakisztáni állampolgárt, akiket Isztambulban raboltak el embercsempészek. Márciusban további három pakisztánit mentettek ki 23 nap fogvatartás után.

A The Express Tribune Pakisztán egyetlen nagy példányszámú, angol nyelvű napilapja. Az International New York Times partnere, ami a The New York Times napilap nemzetközi kiadása.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici