Az Uber válasza a tiltakozó taxisoknak: az Uber egy adófizető szolgáltatás

Az Uber egy adófizető szolgáltatás – közölték szerdán a vállalat illetékesei, és jelezték, készek együttműködni a romániai hatóságokkal egy, az Európai Bizottság ajánlásainak megfelelő szabályozás kidolgozásában.

18 afișări
Imaginea articolului Az Uber válasza a tiltakozó taxisoknak: az Uber egy adófizető szolgáltatás

Az Uber válasza a tiltakozó taxisoknak: az Uber egy adófizető szolgáltatás

„Szabályozáspártiak vagyunk – egy olyan keretben akarunk dolgozni, amelyik meghatározza az új szolgáltatásokat, mint amilyen az Ubber is, és ismételten hangsúlyozzuk, hogy készek vagyunk együttműködni a romániai hatóságokkal egy, az Európai Bizottság ajánlásainak megfelelő szabályozás kidolgozásában” – fejtették ki mintegy reakcióként a taxisok tiltakozására.

Rámutattak, az Uber többezer romániai sofőrje egyéni vállalkozói engedéllyel (PFA) rendelkezik, és adót fizet az Uber-felületen szerzett pénzösszegek után. Ugyanakkor az Ubernek is van Romániában bejegyzett leányvállalat, és adózik az államkasszába. „A sofőrök által begyűjtött összeg 75-80 százaléka őt illeti meg. Az utasok minden út után nyugtát kapnak” – derül ki az Uber közleményéből.

Az Uber jelen pillanatban négy romániai városban – Bukarestben, Brassóban, Kolozsváron és Temesváron – van jelen, több mint 250 000-en használják és ajánlják szolgáltatásaikat. Románia alig két év alatt az ötödik ország lett az Uber számára európai uniós viszonylatban Anglia, Franciaország, Portugália és Lengyelország után.

Az Uber egy mobilapplikáció, ami kapcsolatot teremt 500 város utasai és sofőrjei között. Több mint 80 országban vannak jelen, amiből 20 az Európai Unió tagállama.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici