Băsescu: Geoană, Năstase és Ponta, legyetek boldogok. Dragnea kinevez benneteket elnökké

Traian Băsescu volt államfő csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök (PSD) ki akarja nevezni Románia elnökévé Năstasét, Geoanát és Pontát, s lehet nem fog neki tetszeni, ami a 2009-es államfőválasztásokat vizsgáló bizottságban el fog hangzani.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Geoană, Năstase és Ponta, legyetek boldogok. Dragnea kinevez benneteket elnökké

Băsescu: Geoană, Năstase és Ponta, legyetek boldogok. Dragnea kinevez benneteket elnökké

Azt mondja, Dragnea jobban tenné, ha a legfőbb ügyészségre bízná a vizsgáltot.

„Geoană, vigyázz, mert a sorban Năstase az első. Nézem a PSD–ALDE <<Kormányprogramjának>> legújabb kezdeményezését: egy, a 2009-es államelnök-választásokat vizsgáló parlamenti bizottság létrehozása. Mekkora boldogság azoknak a fejére, akiket 2000-től errefelé megvertem a választásokon, ahol csak értem. Végre revansot vehetnek. Tény, hogy nem az urnáknál, hanem a tévében” – írta a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

Egyúttal azt javasolta, hogy hozzanak létre parlamenti bizottságot a 2004-es választások megvizsgálására is.

„Legyőzöttem hangos kórusa árasztotta el az országot, legyen szó Mircea Geoanáról, Adrian Năstaseről, Victor Pontáról, az Antena 3-as gâdistákról, a félretájékoztatásra szakosodott elemzőkről, újságírókról stb. A javaslat akkora sikernek örvendett, hogy én azt javasolom, hozzunk létre egy vizsgálóbizottságot a 2004-es választásokra is. Így talán adunk egy-egy mandátumot a lúzer Mircea Geoanának és Adrian Năstasenak, vagy megnyugtatjuk Poát, hogy 2009-ben, bár az urnáknál veszített, mégis sikerült a PSD veleszületett tehetségével mégis sikerült szavazatokat lopniuk” – fogalmazott Băsescu.

„A tehetséges Dragnea elnök” majd kinevezi Románia elnőkének Năstasét, Geoanát és Pontát – tette hozzá.

„Geoană, Năstase és Ponta, legyetek végre boldogok. A vizsgálat következtetéseiben a tehetséges Dragnea elnök kinevez majd benneteket Románia elnökének. Geoană, vigyázz, állj be a sorba, mert az első Adrian Năstase. Aztán megegyeztek majd Johanisszal, hogy milyen sorrendben következtek a Cotroceni-ben. Ha arra gondolok, hogy az elkövetkező 15 évre biztosított lesz Románia államfője, rájövök, hogy tényleg mennyire fontos a PSD–ALDE <<Kormányprogramja>>” – jegyezte meg a volt államfő.

Posztját pedig utóirattal zárta, amiben azt üzente Liviu Dragnea PSD-elnöknek, hogy „vigyázzon”, mert előfordulhat, hogy nem tetszik majd neki, amit a bizottság mondani fog. „Hagyd inkább, hogy a legfőbb ügyészség végezze a vizsgálatot” – főzte hozzá.

A PSD, illetve a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) parlamenti vizsgálóbizottság megalakítását kérte, amelynek célja a 2009-es államfőválasztások körülményeinek vizsgálata.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici