Beke-ügy: alapfokon letöltendő szabadságvesztés az ítélet

11 hónap és 6 nap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bukaresti ítélőtábla a kézdivásárhelyi Beke Istvánt, Szőcs Zoltánra pedig 10 hónap és 8 nap letöltendő börtönbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős.

49 afișări
Imaginea articolului Beke-ügy: alapfokon letöltendő szabadságvesztés az ítélet

Beke-ügy: alapfokon letöltendő szabadságvesztés az ítélet

A bírák mindkét esetben letöltöttnek minősítették a büntetést, mivel ültek ennyit előzetes letartóztatásban.

A vádirat szerint a két kézdivásárhelyi férfi 2015. december elsején rögtönzött robbanó eszközt próbált felrobbantani Kézdivásárhelyen, a román nemzeti ünnep alkalmából megszervezett események során, hogy aztán azt mondják, hogy a várost megtámadták a terroristák.

Az ügyészek szerint 2015. október 10-én találkozott a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) több tagja is, és elhangzott az a javallat, hogy helyezzenek el rögtönzött robbanó eszközt a román nemzeti ünnep alkalmából megszervezett események napján, a javaslattevő pedig azt mondta, van neki otthon egy doboz petárdája, amit fel lehet használni erre a célra.

Beke akkor azt mondhatta, hogy ő a telefonjáról követni tudja a boltjára kihelyezett kamerát, így látni fogják a december elsejei felvonulást, és távirányítással fel fogják tudni robbantani a rögtönzött bombát, akkor is, ha a családjával éppen nem tartózkodnak Kézdivásárhelyen.

A detonációhoz egy új SIM-kártáyra és egy ugyanolyan telefonra volt szükségük, amit felhívnak, majd megsemmisítenek.

A házkutatás során Beke lakásán találtak olyan elektronikus szerkezeteket, amelyek lehetővé tették volna, hogy a távolból is irányíthasson, és vásárolt is telefont egy webáruházból.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici