Bodog: majdnem kész a craiovai regionális kórház dokumentációja, Kolozsváron még dolgozunk

Floran Bodog egészségügyi miniszter pénteken Craiován azt mondta, a városban építendő regionális kórház dokumentumai már előrehaladott állapotban vannak, míg Jászvásáron és Kolozsváron még több a megoldandó feladat.

51 afișări
Imaginea articolului Bodog: majdnem kész a craiovai regionális kórház dokumentációja, Kolozsváron még dolgozunk

Bodog: majdnem kész a craiovai regionális kórház dokumentációja, Kolozsváron még dolgozunk

„A craiovai regionális kórház van a legelőrehaladottabb stádiumban, ami a papírokat illeti. A kormányhatározat megvan, még az építési engedélyt is megkapták. A másik két kórház, vagyis a kolozsvári és a jászvásári esetében még kidolgozás alatt áll a kormányhatározat, még várjuk a papírokat Kolozsvárról, mert nekik gondjuk volt a helyi tanácsi határozattal is, ezt kijavították, és még kellenek egyéb dokumentumok. Jászvásáron az elhelyezéssel voltak problémák, de megoldódtak, egyenesben vagyunk a kormányhatározattal” – mondta el pénteken Craiován az egészségügyi miniszter.

Hozzátette: a regionális kórházak projektjein dolgozó csapatban helyi és megyei önkormányzatok képviselői is részt vesznek majd.

„A megyeitanács-elnökkel és Craiova polgármesterével is együtt dolgozunk majd, mert fontos, hogy amikor elkezdődnek a munkálatok, mind az építkezés, mind a közművesítés párhuzamosan folyjon, mindennel együtt, amit a helyi és megyei önkormányzat biztosít. Az egészségügyi minisztérium menedzsmentcsapatába beválasztjuk a polgármestert, a megyeitanács-elnököt, illetve ezek képviselőit, hogy szorosan együttműködjenek a regionális kórházak tervezőivel és kivitelezőivel” – fejtette ki Florian Bodog.

A tárcavezető pénteken Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszterrel együtt tartózkodott Craiován, ahol egy épülő kórházat látogattak meg.

Románia 2016 decemberében írta alá azt a szerződést az Európai Befektetési bankkal, amelynek értelmében 1,5 millió euró értékű tanácsadást kap a három regionális kórház felépítésére. A Regionális Operatív Programon keresztül ugyanakkor az Európai Bizottság 150 millió eurót ígért a Jászvásáron, Kolozsváron és Craiován építendő nagyméretű kórházakra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici