Bodog Temesváron: vannak mentőautók, nem állunk az összeomlás határán

Florian Bodog egészségügyi miniszter vasárnap Temesváron azt mondta, Romániában vannak mentőautók, „nem állunk az összeomlás határán”, a járművek beszerzésének eljárása pedig legális lesz, hogy ne adhasson okot az óvásokra.

29 afișări
Imaginea articolului Bodog Temesváron: vannak mentőautók, nem állunk az összeomlás határán

Bodog Temesváron: vannak mentőautók, nem állunk az összeomlás határán

Újságírói kérdés nyomán adott választ Florian Boodog egészségügyi miniszter Raed Arafatnak, a belügyminisztérium sürgősségi esetekért felelős államtitkárának, aki korábban bírálta a rohammentők (SMURD) mentőautóinak beszerzését.

„Teljes figyelmemet ennek a közbeszerzésnek szentelem. Elindult egy eljárás ez év elején, mégpedig egy, az egészségügyi minisztérium és a belügyminisztérium, illetve az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) között korábban megkötött megegyezés alapján. Ezt az eljárást megóvták, és az IGSU, a közbeszerzésekért felelős országos ügynökség kérésére le is vette azt az elektronikus rendszerről, ugyanis az ügynökség úgy találta, hogy a szerződés és a tenderfüzet tartalma között ellentmondások vannak. Így végül teljesen leállt a közbeszerzési eljárás. Emiatt kértem, hogy a pályázati kiírást az egészségügyi minisztérium egy bizottsága vizsgálja meg. A bizottság ezt meg is tette, majd átnyújtotta nekem a tenderfüzet módosítására vonatkozó javaslatokat, hogy a továbbiakban törvényesen folytatódhasson a beszerzés, és ne legyen több óvás” – magyarázta el a tárcavezető.

Florian Bodog újfent kijelentette: az egészségügyi minisztérium és az IGSU közötti megállapodás már nem érvényes, mivel tavaly módosult a közbeszerzési törvény, ám még ezen a héten új megállapodást írnak alá.

„Ha Arafat államtitkár úrnak másik, törvényes javaslata van, amivel le lehet rövidíteni ezt az eljárást, én nyitott vagyok, párbeszéddel meg lehet ezt oldani. Szerintem ez a konfliktus valamilyen szinten mesterségesen gerjesztett. A válságra az a megoldás, hogy én holnap (hétfőn – szerk. megj.) újra találkozom a belügyminiszter asszonnyal” – részletezte Florian Bodog.

Az egészségügyi miniszter hozzátette: Románia nincs „az összeomlás határán”, ugyanis vannak mentőautók.

Florian Bodog válasza abban a kontextusban hangzott el, hogy nemrég Raed Arafat belügyi államtitkár azt mondta, lehetséges a régi megállapodás alapján újat aláírni, amely a már elkezdett módon tenné lehetővé a dolgok további alakulását. Arafat ugyanakkor figyelmeztetett: egy új megállapodás megkötése csak további késlekedésekhez vezet, miközben az IGSU mentőautói már most elavultak.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici