Carmen Dan: Grindeanu, a senki kormányfője, akit odaláncoltak a miniszterelnöki székhez

Carmen Dan távozó belügyminiszter pénteken úgy nyilatkozott, Sorin Grindeanu jelen pillanatban „a senki kormányfője, akit odaláncoltak a miniszterelnöki székhez”.

38 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan: Grindeanu, a senki kormányfője, akit odaláncoltak a miniszterelnöki székhez

Carmen Dan: Grindeanu, a senki kormányfője, akit odaláncoltak a miniszterelnöki székhez

„Grindeanu úr jelen pillanatban egyedül van, a senki kormányfője, akit odaláncoltak a miniszterelnöki székhez. Ahányszor volt egy rendezésre váró problémám, odamentem és beszéltem a kormányfővel. Végül én is és a kollégáim is megpróbáltuk neki elmagyarázni, hogy miért vagyunk olyan helyzetben, hogy a kommunikáció csak a mi oldalunkon létezik. Sok eset van, biztos, hogy abban a felállásban nem mehetünk tovább. A lemondással kapcsolatos döntést nem beszéltük meg előre, nem ezzel a szándékkal mentünk az országos végrehajtó bizottság (CExN) ülésére, hanem szolidaritási reakció volt részemről és kollégáim részéről, azt szeretnénk, ha létezne párbeszéd” – jelentette ki Carmen Dan.
Megjegyezte, sem őt, sem kollégáit nem terheli felelősség a politikai színtéren kialakult bonyodalmak miatt.

„Nem beszéltem Dragneával a miniszterelnöki tisztség átvételéről, sem más miniszteri tisztségről. Nem véletlenül mondtunk le, jelezni akartuk, hogy nem mehet így tovább” – hangsúlyozta a belügyminiszter, bírálva azt, ahogyan Gridneanu vezette a kormányt.

„Nem Grindeanu úr nyerte meg a választásokat, nem Grindeanu úr képviseli a PSD-t. Mi nyitottak vagyunk a párbeszédre. A Victoria-palotában állandóan elmondtam a gondokat, amelyekkel szembesültem, úgy gondolva, hogy ezeket a kormányfő tudomására kell hozni, a miniszterelnöknek pedig cselekednie kell. Vannak helyzetek, amikor csak annyit érzetem, hogy meghallgatott. Például amikor a migránsjelenség kezelési kapacitásának megerősítését kértem. Egy összeget kellett volna erre a célra előirányozni a kormány tartalékalapjából. Nem történt meg” – állítja Carmen Dan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici