Dragnea nem akar a 2009-es választást vizsgáló bizottság elnöke lenni

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfőn azt mondta, nem hiszi, hogy ő vezeti majd a 2009-es választást vizsgáló bizottságot, rámutatva: sosem volt teljesen biztos abban, hogy ezt elvállalja.

17 afișări
Imaginea articolului Dragnea nem akar a 2009-es választást vizsgáló bizottság elnöke lenni

Dragnea nem akar a 2009-es választást vizsgáló bizottság elnöke lenni

Amikor megkérdezték tőle, ő vezeti-e majd a 2009-es választást vizsgáló bizottságot, Dragnea azt mondta: „nem tudom, nem hiszem”.

Arra a kérdésre, miért gondolta meg magát, a PSD-elnök úgy felelt: „Soha nem voltam benne biztos. Csak a sajtóból tudtam meg, hogy én fogom vezetni a bizottságot”.

A pártelnök április 12-én azt mondta, ő szeretné elnökölni azt a bizottságot, amely a 2009-es választásokat vizsgálja majd, hozzátéve, mindenkit behívnak majd, akiről úgy tudni, köze volt az elnökválasztáshoz.

„Beszélgettem Tăriceanu úrral, és abban egyeztünk meg, hogy létrehozzuk ezt a vizsgálóbizottságot. 2009-ben minden tévéműsorba úgy érkeztem, hogy tele volt a táskám bizonyítékokkal, állásfoglalásokkal, amelyekkel arra próbáltam rámutatni, hogy a választásokat elcsalták. Akkor mindenféle ilyen elemzőcsoportokról kaptam információkat, amelyekben sokan benne voltak. Beszéltem a kollégáimmal, hogy lehetek-e ennek a bizottságnak az elnöke. Mindenkit be akarok hívni kihallgatásra, akiről olyan információink vannak, hogy közük volt ahhoz a választáshoz. Mindenkit. Baconschi miniszter is, a Különleges Távközlési Rendszer (STS) vezetőjét, Blaga urat, sok román állampolgárt, akikkel kapcsolatban nekünk bizonyos értesüléseink voltak abban az időben, és biztos vagyok benne, hogy a következő napokban még egyéb információk is napvilágot látnak majd. Remélem, kiderül az igazság, és remélem, hogy ezzel a vizsgálóbizottsággal és más vizsgálatokkal, amelyeket a Román Hírszerző Szolgálatot (SRI) ellenőrző parlamenti bizottságnak kell elvégeznie, napvilágra hozzuk, hogy bizonyos intézmények hogyan szólnak bele a politikába, választásokba, igazságszolgáltatásba. Azt hiszem, jövő héten meg is alakulhat a vizsgálóbizottság” – mondta akkor Liviu Dragnea az Antena 3-nak.

Dragnea most arra is rámutatott, hogy a keddi nap folyamán megszavazzák azt a határozatot, amellyel a vizsgálóbizottság létrejön.

„Holnap (vagyis kedden – szerk. megj.) elfogadják. Holnap, az államfő felszólalása után, a plénimban, elfogadják a bizottság létrejöttét, összetételét, céljait, és a közös szabályzatot” – mondta Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici