Egyszerű indítvánnyal fenyegetőzik a PNL, ha mégis korlátozzák a gyedet

Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke csütörtökön azt mondta, pártja egyszerű indítványt nyújt be a munkaügyi miniszter ellen, amennyiben a kormány nem tesz le a gyermekgondozási díj (gyed) összegének korlátozásáról.

19 afișări
Imaginea articolului Egyszerű indítvánnyal fenyegetőzik a PNL, ha mégis korlátozzák a gyedet

Egyszerű indítvánnyal fenyegetőzik a PNL, ha mégis korlátozzák a gyedet

„A PNL felszólítja a kormányt, hogy a hét végéig jelentse be: letesz azon szándékáról, hogy felső határt szabjon meg a gyermekgondozási díjra. A születésszám növelését ösztönző megoldás az, hogy a gyed összege az elmúlt 12 hónap fizetésből szerzett bevételeinek 85 százalékával egyenlő. Ellenkező esetben a PNL azt a döntést fogja meghozni, hogy egyszerű indítványt nyújt be a munkaügyi miniszter ellen. A gyed korlátozásának ötlete olyan toxikus hozzáállást jelent, amely most körvonalazódik a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) által alkotott kormányon belül” – jelentette ki Raluca Turcan.

A PNL-elnök hozzátette: a jelenlegi kormány a választási kampány során a „fő adományosztó” képében tetszelgett, most azonban kénytelen korlátozásokhoz folyamodni.

„A legérdekesebb, hogy a jelenlegi kormány a választási kampány során a fő adományosztó képében tetszelgett, most azonban rájött, hogy kénytelen korlátozásokhoz folyamodni, illetve bizonyos társadalmi kategóriákat démonizálni. Ugyanezt a mintát látjuk az egységes bérezési törvényben is. A PSD szerint Romániában népességrobbanás van, nem pedig egyre gyorsuló demográfiai csökkenés, és nem érdekünk, hogy támogassuk a dolgozó családokat a gyerekvállalásban, a minőségi oktatáshoz való hozzáférésben, hogy aztán felnőve jólétet és felvirágzást hozzanak az országnak” – mondta még el Turcan.

A PNL ügyvivő elnöke szerint a felső határ nélküli gyed költségvetésre gyakorolt hatása nem „kibírhatatlan”, főleg, ha figyelembe vesszük a születésszámot.

„Ebben a kérdésben nincs szó kibírhatatlan költségvetési teherről, főleg a születésszám tükrében. Ha a PSD spórolni akar, inkább szűkítse a pártklikket, amely túlnépesíti a PSD által uralt közigazgatást. Ott elég forrást talál majd, sőt” – szögezte le Turcan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici