Elena Udrea: Kövesit kötelező módon le kellene váltani. Panaszt teszek a CSM-nél

Elena Udrea volt turisztikai miniszter csütörtök reggel érkezett a legfelsőbb bíróságra, a 2009-es elnökválasztással kapcsolatos korrupciós ügyének tárgyalására. Udrea azt mondja, a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsnál tesz bejelentést Mihaela Iorga ügyész nyilatkozatai nyomán.

20 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea: Kövesit kötelező módon le kellene váltani. Panaszt teszek a CSM-nél

Elena Udrea: Kövesit kötelező módon le kellene váltani. Panaszt teszek a CSM-nél

Az Országos Korrupcióellenes Ügyosztálynál (DNA) zajló botrány kapcsán Elena Udrea így nyilatkozott: „Kötelező módon le kellene váltani. Nem hinném, hogy ebben a civilizált és demokratikus világban előállhat olyan helyzet, amelyben egy főügyész azok után, amik kiderültek róla, tisztségében maradhatna. A hazugságoktól, amiket folyamatosan mond, az elvtelen és sötét kapcsolatokig a politikummal, üzletemberekkel, az elkövetett visszaélésekig. Tönkretette a romániai igazságszolgáltatási rendszerbe vetett hitet, és mégis, akiknek a lemondását kellene követelniük, akiknek maguknak is megvannak a maguk problémái, és zsarolhatók, továbbra is támogatják.”

Miután Mihaela Iorga, a DNA ügyésze azt mondta, Laura Codruţa Kövesi főügyész azt kérte tőle, vegye őrizetbe Elena Udreát, holott az előzetes letartóztatáshoz nem volt meg a parlament beleegyezése, Udrea kijelentette: a CSM-nél tesz panaszt az ügyben.

Elena Udrea ellen májusban emelt vádat a DNA, regionális fejlesztési miniszterként elkövetett csúszópénz elfogadásáért és pénzmosásért. A korrupcióellenes ügyészség szerint a volt miniszter a 2009-es elnökválasztási kampány során korrupciós tettekből, sikkasztásból és adócsalásból származó pénzösszegekkel fizetett egyes kampányszolgáltatásokért. Udrea DNA szerint az egyik elnökjelölt nemhivatalos kampánystábjának vezetője volt, ebből a pozícióból mind a szolgáltatások beszerzését, mind a kifizetésekben közvetítőként dolgozó személyeket ő koordinálta, hogy az összegek eljuthassanak a szolgáltató cégekhez – derül ki a DNA májusi közleményéből.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici