Elfogadták több közalkalmazotti kategória 20 százalékos béremelést. Az ösztöndíj vakációban is jár

Megszavazta kedden a képviselőház több közalkalmazotti kategória – köztük a környezetvédelmi őrség és a fogyasztóvédelem – 20 százalékos, valamint a hadsereg, a rendfenntartás s a közbiztonság szerveinél alkalmazott orvosok 25 százalékos béremelését. Az egyetemisták vakációban is kapnak ösztöndíjat.

32 afișări
Imaginea articolului Elfogadták több közalkalmazotti kategória 20 százalékos béremelést. Az ösztöndíj vakációban is jár

Elfogadták több közalkalmazotti kategória 20 százalékos béremelést. Az ösztöndíj vakációban is jár

„2017. júniusától kezdődően 20 százalékkal nő a kis- és közepes vállalkozásokkal foglalkozó irodák, a környezetvédelmi hatóság, a megyei környezetvédelmi ügynökségek, a környezetvédelmi őrség, a Duna-delta rezervátum felügyelete, az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC), a regionális és megyei fogyasztóvédelmi felügyelőségek alkalmazottainak fizetése” – ez áll a 2007/2-es számú sürgősségi kormányrendelet módosítására irányuló kezdeményezésben, amelyet kedden elfogadott az alsóház.

A plénum által megszavazott jelentés arról is rendelkezik, hogy 25 százalékkal nő a hadsereg, a rendfenntartás és a közbiztonság szerveinél alkalmazott orvosok fizetése.

A módosító indítványt megszavazták a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE), a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a nemzeti kisebbségek képviselői. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nem támogatta a kezdeményezést.

A képviselőház plénuma ugyanakkor elfogadott egy, a parlamenti szakbizottságok által elutasított módosító indítványt is, ami előírja, hogy az egyetemi hallgatók a vakáció idején is kapjanak ösztöndíjat.

A törvénytervezetet 232 támogató és 21 ellenszavazattal fogadták el.

A képviselőház a döntéshozó testület.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici