Források: újabb változások a Tudose-kormány összetételében

Védelmi miniszternek javasolják Adrian Ţuţuianu szociáldemokrata (PSD-s) szenátort, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tevékenységét felügyelő bizottság elnökét – tudtuk meg a kormányalakítási tárgyalásokban bennfentes forrásokból.

29 afișări
Imaginea articolului Források: újabb változások a Tudose-kormány összetételében

Források: újabb változások a Tudose-kormány összetételében

Ionuţ Mişa neve is felmerült mint a most alakuló Tudose-kormány lehetséges tagja, aki a találgatások szerint a pénzügyi tárcát venné át. Mişa jelenleg a pénzügyminisztérium államtitkára, korábban pedig az adóhatóság (ANAF) legjelentősebb struktúrájának, a nagy adófizetőkkel foglalkozó igazgatóságnak volt a vezetője.

Mişa előtt a pénzügyminiszteri tisztség kapcsán Eugen Teodorovici korábbi tárcavezető nevét is emlegették.

Egyes források szerint ugyanakkor Florian Bodog megmarad egészségügyi miniszternek. Korábban azt emlegették, hogy a tárcát Sorin Pintea veszi át, most azonban úgy tűnik, az ő neve egyáltalán nem is fog szerepelni a Tudose-kabinet minisztereinek végleges listáján.

A művelődésügyi minisztérium vezetését a találgatások szerint Lucian Romaşcanu szociáldemokrata szenátor venné át.

A PSD Országos Végrehajtó Bizottsága (CExN) szerdán fél egykor ülésezik, ekkor fogadják majd el az új kormány taglistáját.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici