Gîrbovan: sebezhetővé tette a DNA-t, hogy személyekkel azonosítják

Dana Gîrbovan, a Romániai Bírók Szövetségének (UNJR) elnöke szerint sebezhetővé tette a DNA-t, a korrupcióellenes harcot és a jogállamot, hogy személyekkel azonosítják az intézményt, hiszen az igazságszolgáltatás nem „tömegek tapsviharában” történik, mint a kommunizmusban.

15 afișări
Imaginea articolului Gîrbovan: sebezhetővé tette a DNA-t, hogy személyekkel azonosítják

Gîrbovan: sebezhetővé tette a DNA-t, hogy személyekkel azonosítják

A Romániai Bírók Szövetségének (UNJR) elnöke szerint az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) jelenleg megalapítása óta a legnagyobb válsághelyzetét éli.

„Hihetetlen mértéket ért el, ami az utóbbi időben a DNA-nál történik, és azért jutottunk idáig, mert sem a kulcspozícióban lévő embereknek, miniszterektől a legfőbb ügyészekig, sem az illetékes intézményeknek, mint amilyen a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) vagy az Igazságszolgáltatási Felügyelet, nem volt meg a józan eszük és távolságtartásuk ahhoz, hogy valós időben objektíven és professzionális módon megvizsgálják és elemezzék, ami ennél az intézménynél történik” – írja saját Facebook-oldalán Dana Gîrbovan.

Az UNJR elnöke szerint a DNA nem azonos sem Laura Codruţa Kövesivel, sem Daniel Morarral, sem Doru Ţuluşsal, sőt, még az adott időben ott dolgozó ügyészek összességével sem, a DNA ugyanis „intézmény, amelynek törvényes missziója van”.

„Az igazságszolgáltatás függetlensége nem valósulhat meg azonban felelősségvállalás nélkül. A felelősség nélküli függetlenség önkényes hatalom, amely elkerülhetetlenül korrumpál. Az a tény, hogy megengedték, hogy a DNA-t személyekkel azonosítsák, hogy a tevékenységi mérlegek győzedelmes hangulatú ülésekké váltak, illetve a hibákat folyamatosan megbocsátották, megengedhetetlenül sebezhetővé tette a DNA-t, a korrupcióellenes harcot és a jogállamot. Az igazságszolgáltatás nem nem a nép nevében történik, ahogyan az a kommunizmusban történt, nem tömegek tapsviharában vagy a nagykövetségek gyakran felületes elismerései mellett. Egy demokratikus államban az igazságszolgáltatást a törvény nevében végzik, tiszteletben tartva mindent, ami a törvényben szerepel. Ezért demokráciában a törvény hatalmáról (rule of law) beszélünk, nem pedig az uralkodó hatalmáról (rule of ruler)” – írja Gîrbovan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici