Grindeanu: arra hajlok, hogy ne korlátozzuk a gyed összegét, de előbb szeretnék látni egy elemzést

Sorin Grindeanu kormányfő egy szerda esti tévéműsorban úgy nyilatkozott, hogy a gyermekgondozási díj (gyed) összegének korlátozásáról szóló nyilvános vita „vihar egy pohár vízben”, hiszen nincs döntés a témában, de ő arra hajlik, hogy ne szabjanak meg plafonértéket.

23 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: arra hajlok, hogy ne korlátozzuk a gyed összegét, de előbb szeretnék látni egy elemzést

Grindeanu: arra hajlok, hogy ne korlátozzuk a gyed összegét, de előbb szeretnék látni egy elemzést

„A kormány az elmúlt héten elfogadta a konvergenciaprogramot. Ismét vihar van egy pohár vízben. (…) Abban a konvergenciaprogramban nincs szó egy már meghozott döntésről, csak fennáll annak a lehetősége, hogy nem 5000 lejben, hanem 10 000 lejben szabjuk meg a gyed legfelső összegét” – mondta a miniszterelnök az Antena 3 hírcsatorna szerda esti műsorában.

Emlékeztetett ugyanakkor a munkaügyi minisztérium által szolgáltatott adatokra, amelyek szerint a juttatások 97 százaléka 5000 lej alatt mozog.

„Arra kértem a kollégákat, hogy végezzenek egy számítást, lássuk, mi a hatás. Nem hiszem, hogy olyan sok 10 000 lejt meghaladó juttatás lenne, ami törvényes, 1 százalék alatt mozog. Nem hiszem, hogy túl nagy hatást gyakorolna a költségvetésre. De nem is kevés. Nem született semmiféle döntés. Létezik egy elemzés, amit a munkaügyi és a pénzügyi minisztériumnak az elkövetkező időszakban kell bemutatnia. Én arra hajlok, hogy ne korlátozzuk a gyed összegét, de előbb szeretném látni ezt az elemzést” – összegzett Sorin Grindeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici