Grindeanu Ghiţă kiadatásáról: minden a szabályos eljárás szerint történik

Sorin Grindeanu kormányfő pénteken úgy nyilatkozott, az igazságügyi miniszter biztosította őt Sebastian Ghiţă volt parlamenti képviselő kiadatása kapcsán, hogy minden a szabályos eljárás szerint történik.

34 afișări
Imaginea articolului Grindeanu Ghiţă kiadatásáról: minden a szabályos eljárás szerint történik

Grindeanu Ghiţă kiadatásáról: minden a szabályos eljárás szerint történik

„Az igazságügyi miniszter biztosított engem arról, hogy minden a szabályos eljárás szerint történik, hogy a kiadatás ennek megfelelően történjen meg” – fogalmazott a miniszterelnök pénteki brăilai látogatásán.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter kedd este úgy nyilatkozott, arra számít, hogy Sebastian Ghiţă kiadatása rövid időn belül megvalósul. Azt mondja, eddig nem kapta meg a bírósági döntéseket, hogy a kérést beterjeszthesse a szerbiai hatóságok elé.

„Mi azt reméljük, hogy a kiadatás rövid időn belől megvalósul. Én nem tudom, hogy milyen lesz a szerbiai kollégák hozzáállása, hogy meg tudjam mondani, hogy milyen lesz a reakció a román fél részéről. Holnap (szerdán – szerk. megj.) meglesznek a bírósági döntések, kérjük a kiadatást, meglátjuk, milyen a szerbiai hatóságok hozzáállása, és mi is reagálunk” – fejtette ki Toader az Antena 3 hírcsatorna műsorában, megjegyezve, ez az első lépés annak érdekében, hogy hazahozzák Romániába Sebastian Ghiţát.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici