Grindeanu: kormányátalakítást elemzések után hajtanak végre, nem a tévében

Sorin Grindeanu kormányfő hétfő este egy tévéműsorban úgy nyilatkozott, figyelemmel követi minisztereit. Leszögezte: a kormányátalakítást nem a tévében hajtják végre, hanem elemzés előzi meg, illetve egyeztetés a pártban és a kormánykoalícióban.

30 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: kormányátalakítást elemzések után hajtanak végre, nem a tévében

Grindeanu: kormányátalakítást elemzések után hajtanak végre, nem a tévében

„Én figyelemmel követem a minisztereket, és nem vagyok az egyetlen, meggyőződésem. Liviu Dragnea elnök úr is monitorozza a kormányt, és nem csak azt, hanem az intézményeket is. Az én kötelességem figyelemmel követni minden minisztert, a kormányzati csapat minden tagját. Teljesen normális dolgok, vannak határidők, intézkedések, amiket el kell fogadnunk, és ezt a lehető legátláthatóbb módon kell megtennünk, személyes pátosz nélkül. Miniszterelnökként monitorozom az általam vezetett csapat minden tagját. A kormányátalakításokat nem a tévében hajtjuk végre. Elemzünk, vonalat húzunk, egyeztetünk Liviu Dragnea elnök úrral, miniszterelnökként levonom a következtetést arról, hogyan látták el a feladatukat a kormány tagjai, ismertetem a következtetésemet, és megbeszéljük, ahogyan ezt tettük minden dologban, a párttal és a kormányt támogató koalícióval” – fejtette ki Sorin Grindeanu az Antena 3 hírcsatorna műsorában.

Arra a kérdésre, hogy elégedett-e valamennyi miniszterével, közölte, „nagyrészt”.

Amikor pedig arról faggatták, hogy egyeztetett Liviu Dragneával, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökével az általa hangoztatott elégedetlenségek kapcsán, a kormányfő azt mondta: „Én nagyon sokszor beszélek Liviu Dragnea elnök úrral minden nap, még akkor is, ha mást mondanak kívülről és belülről is. Rendkívül felelős politikusok vagyunk mindketten, tudjuk, milyen szerep hárul ránk, tudjuk, kinek hol a helye, és egyetlen dolgot akarunk: tegyük meg, tegyük meg mindazt, amit mondtunk, amit magunkra vállaltunk”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici