Huszonöt migránst fogtak el Oravicabányánál

Tizenhat iráni, iraki és afganisztáni állampolgárt fogtak el pénteken a szerb határon, amikor megpróbáltak illegálisan bejutni Románia területére. További kilenc külföldi állampolgár, akik korábban Romániában menedékjogot kértek, illegálisan próbált átjutni Temes megyéből Magyarországra.

142 afișări
Imaginea articolului Huszonöt migránst fogtak el Oravicabányánál

Huszonöt migránst fogtak el Oravicabányánál

Az oravicabányai határrendészek csütörtökről péntekre virradóra Kákófalvánál 16 külföldi állampolgárt – nyolc férfi, két nő és hat gyermek – fogtak el, akik nem tudták igazolni, hogy mit keresnek a határ közelében. Bekísérték őket az intézmény székhelyére.

Kiderült, iráni, iraki, illetve afganisztáni állampolgárról van szó, a felnőttel 21-57 évesek, a gyerekek 3-16 évesek.

Azt mondták, valamely nyugat-európai országban szerettek volna eljutni.

Eközben a nagyszentmiklósi határrendészek Nagycsanád közelében kilenc személyt fogtak, akik nem tudták igazolni, hogy mit keresnek a határ közelében.

Iraki és szíriai állampolgárokról van szó, öt felnőtt, 22-38 évesek és négy gyermek 1-7 évesek.

Az iraki és szíriai állampolgárok, akik menedékjogot kértek Romániában, és azt mondták, valamely nyugat-európai országba szerettek volna eljutni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici