Ioniţă, CNAIR: 2017-ben 90 kilométernyi autópályát adunk át

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) vezérigazgatója, Ştefan Ioniţă szerdán bejelentette: 2017-ben 90 kilométernyi új autópálya kerül használatba, ugyanakkor az infrastruktúrára fordítható uniós támogatások lehívása is felgyorsul.

49 afișări
Imaginea articolului Ioniţă, CNAIR: 2017-ben 90 kilométernyi autópályát adunk át

Ioniţă, CNAIR: 2017-ben 90 kilométernyi autópályát adunk át

„Erre az évre 90 kilométernyi autópálya átadását tűztük ki célul. Kezdtük a Lugos–Déva útvonalon található 2. szakasz 15 kilométerével, és folytatjuk a Bukarest bejáratánál található 3,3 kilométerrel (a Bukarest–Ploieşti autópályán – szerk. megj.), majd a Lugos–Déva 3-as és 4-es szakaszával, illetve a Százszebes–Torda autópálya 3-as és 4-es szakaszával” – mondta el Ştefan Ioniţă a Capital folyóirat által szervezett Szállítás és infrastruktúra című konferencia megnyitóján.

A CNAIR vezetője az összesen 45 kilométernyi elkerülő útról, illetve az országutak korszerűsítéséről is beszélt („idén 275 kilométernyi lesz készen”).

A Nagyszeben–Piteşti autópálya tervei kapcsán Ştefan Ioniţă azt mondta, „befejeződött a dokumentáció az 1-es és 5-ös szakaszokra (az autópálya két végére – szerk. megj.), ez elkezdhetjük a tervezést és kivitelezést célzó közbeszerzési eljárásokat”.

„Úgy vélem, áthidalhatjuk a környezetvédelmi problémákat, május-június folyamán pedig a dokumentációt fel lehet tölteni a SEAP-ra (az elektronikus közbeszerzési rendszerbe – szerk. megj.)” – mondta még el a CNAIR igazgatója.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici