Újabb gyűlésre ült össze Sinaián a kormánykoalíció. Késik a bérezési törvény aláírása

Újabb gyűlésre ült össze csütörtök délután a kormánykoalíció Sinaián, hogy egyeztessenek a közalkalmazottak egységes bérezéséről, a jogszabálytervezet aláírása a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) által emelt kifogások miatt késik a trágyaláson részt vevő források szerint.

23 afișări
Imaginea articolului Újabb gyűlésre ült össze Sinaián a kormánykoalíció. Késik a bérezési törvény aláírása

Újabb gyűlésre ült össze Sinaián a kormánykoalíció. Késik a bérezési törvény aláírása (Kép: Alexandra Pandrea/ Mediafax Foto)

A kormánykoalícióból származó források a MEDIAFAX-nak elmondták, hogy Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének társelnöke kérte, hogy újra üljön össze a kormánykoalíció, hogy tárgyaljanak egy sor problémáról, ami felmerül az intézkedéscsomag kapcsán.

A kormánykoalíció 14 órakor ült össze először Sinaián, hogy egyeztessen az egységes bérezési törvényről, de ezen a koalíció vezetői nem írták alá a jogszabálytervezetet – mondták el az idézett források.

Ezután az ülés után Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke átment a PSD képviselőházi frakciójának gyűlésébe, ami nagyjából 17:30 óráig tartott.

A források szerint a frakcióülés után Tăriceanu a koalíció újabb ülését kérhette, amit észt vesz Sorin Grindeanu miniszterelnök, illetve több tárcavezető is, hogy megvitassák a törvény kapcsán felemerülő esetleges problémákat.

A hír közlésének időpontjában még zajlik ez a második ülés, így megállapodás híján, késik az a pillanat, amikor a kormánykoalíció két vezetője ellátja kézjegyével a törvénytervezetet.

A PSD képviselői különben aláírták a listát, ami szükséges ahhoz, hogy a jogszabályjavaslatot parlamenti kezdeményezésként terjesszék a döntéshozók elé.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici