Johannis: nagyon-nagyon jól sikerült a Macronnal folytatott találkozó

Klaus Johannis román államfő pénteken azt mondta, megegyezett Emmanuel Macronnal, hogy Románia és Franciaország együttműködik az európai struktúrák megőrzése érdekében. A találkozón a schengeni csatlakozásról, az eurózónáról és a külföldre delegált dolgozókról is szó esett.

16 afișări
Imaginea articolului Johannis: nagyon-nagyon jól sikerült a Macronnal folytatott találkozó

Johannis: nagyon-nagyon jól sikerült a Macronnal folytatott találkozó

„Lezajlott az első kétoldalú találkozó Macron elnökkel. Nagyon rövid idő alatt számos, számunkra igen fontos témát érintettünk, a kétoldalú együttműködés és az európai struktúrák kapcsán. Egyebek közt a schengeni övezetről, illetve a kulturális szezonra előkészített együttműködésről is beszéltönk” – nyilatkozta Klaus Johannis.

A román államfő kijelentette: a francia elnökkel folytatott találkozó „nagyon-nagyon jól sikerült”.

Hozzátette: a munkaerő mozgásáról szóló európai direktíváról is tárgyaltak.

„Szeretne velünk együttműködni, én teljes nyitottsággal álltam hozzá. Olyan megoldásokat kell találnunk, amelyek mindkét félnek jók. Nincs értelme homokba dugnunk a fejünket és ragaszkodni az álláspontunkhoz. Tárgyalni, alkudni kell, a kérdést meg kell oldani” – mondta Johannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici