Külügy: 20 romániai turista rekedt Mexikóban egy spontán tiltakozás miatt

A román külügyminisztérium kedden sajtóközleményben tájékoztatott arról, hogy húsz romániai turista vette fel a kapcsolatot a mexikói nagykövetséggel, miután El Camaron falu kijáratánál ragadtak egy spontán tiltakozó akció miatt.

30 afișări
Imaginea articolului Külügy: 20 romániai turista rekedt Mexikóban egy spontán tiltakozás miatt

Külügy: 20 romániai turista rekedt Mexikóban egy spontán tiltakozás miatt

„Románia mexikóvárosi nagykövetsége 20 román állampolgárról tud, akik turistaként érkeztek az országba. A turistacsoport Tuxtla Gutierrez települséere tart, Romániába április 4-én kell hazatérniük. Március 27-én vették fel a kapcsoaltot nagykövetséggel, hogy támogatást kérjenek, mivel Oaxaca államban rekedtek egy, El Camaron falu kijártánál kirobbant spontán tiltakozó megmozdulás miatt” – közli a külügyminisztérium.

A nagykövetség felvette a kapcsolatot a mexikói hatóságokkal, hogy segítsenek a helyzet megoldásában. Ugyanakkor Románia mexikóvárosi nagykövetsége az Oaxaca rendőrségtől kísértetet kért a turisták számára, hogy elhagyhassák a tiltakozások környékét.

„A román diplomácia képviselet megfigyelés alatt tartja a helyzetet, és tartja a kapcsolatot mind az illetékes hatóságokkal, mind a romániai turistákkal, és állandó konzuli támogatást biztosít” – áll a külügy közleményében.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici