Kelemen: nem kaptam hivatalos felkérést a kormányra lépésre, nem kommentálok spekulációkat

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke kedden azt mondta, nem kapott hivatalos felkérést a Szociáldemokrata Párttól (PSD) vagy annak elnökétől, Liviu Dragneától a kormányra lépésre, illetve semmilyen formában nem merült ez fel, ő pedig nem kommentál spekulációkat.

30 afișări
Imaginea articolului Kelemen: nem kaptam hivatalos felkérést a kormányra lépésre, nem kommentálok spekulációkat

Kelemen: nem kaptam hivatalos felkérést a kormányra lépésre, nem kommentálok spekulációkat

„Nem kaptam hivatalos felkérést a kormányra lépésre. Van egy koalíció, kormánnyal, miniszterelnökkel, mindennel. Rendkívül helytelen lenne, ha most elkezdeném találgatni, hogy mi fog történni” – mondta Kelemen Hunor.

„Ismerik Dragnea úr zilahi nyilatkozatát. Mindenki egyféleképpen értelmezte. Amíg van miniszterelnök, amíg van koalíció, amíg a koalíció rendelkezik a többséggel, erről a témáról nincs mit beszélni. Spekulációkkal, találgatásokkal, fantáziákkal nem kell foglalkozni, nem a mi dolgunk ezekről a dolgokról beszélni. Amíg van egy kormányfő, többséggel a háta mögött, nem megyünk bele ilyen beszélgetésekbe” – szögezte le Kelemen Hunor.

Amikor arról kérdezték, hogy Liviu Dragnea PSD-elnök azt mondta, szeretné, ha 2018-ban, a romániai egyesülés évfordulóján az RMDSZ a PSD mellett kormányon lenne, Kelemen Hunor annyit mondott, nem az ő dolga Dragnea úr vágyairól beszélni.

Rámutatott: a kormány csakis bizalmatlansági indítvánnyal bukhat meg.

„Miért bukna meg a kormány? Parlamenti többsége van. Valaki bizalmatlansági indítványt akart benyújtani? Másképp nem bukik meg a kormány, csak bizalmatlansági indítvánnyal” – jelentette ki az RMDSZ elnöke.

Grindeanu miniszterelnök esetleges lemondása kapcsán Kelemen annyit mondott, ez azoktól függ, akik támogatják a kormányfőt és a parlamenti többséget.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici