Kihirdette Johannis a törvényt, ami megtiltja a honatyáknak a kereskedelmi tevékenységet

Kihirdette Klaus Johannis államfő azt a törvényt, ami megtiltja a honatyáknak, hogy kereskedelmi tevékenységet folytató cégekben vezetői tisztséget töltsenek be.

33 afișări
Imaginea articolului Kihirdette Johannis a törvényt, ami megtiltja a honatyáknak a kereskedelmi tevékenységet

Kihirdette Johannis a törvényt, ami megtiltja a honatyáknak a kereskedelmi tevékenységet

Ennek értelmében a képviselők és a szenátorok összeférhetetlenek az 1990/31-es számú törvény hatálya alá eső, kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásokban az elnöki, alelnöki, igazgatói, ügyvezetői, igazgatótanácsi, könyvvizsgálói tisztségekkel.

„A képviselői és szenátori tisztség összeférhetetlen a következő beosztásokkal vagy tisztségekkel: elnök, alelnök, vezérigazgató, igazgató, ügyvezető, igazgatótanácsi tag vagy könyvvizsgáló olyan vállalkozásoknál, amelyek az 1990/31-es törvény hatálya alá esnek, vagyis tulajdonképpen és rendszeresen kereskedelmi tevékenységet folytatnak, beleértve a bankokat és más hitelintézeteket, a biztosítótársaságokat és más pénzügyi vagy közintézményeket is” – áll a 2003/161-es számú törvény 82. cikkelye 1. bekezdésének módosítását célzó törvénytervezetben. Az említett jogszabály a közméltóságok, köztisztségviselők és az üzleti szféra átláthatóságát szavatolja, és a korrupció megelőzését és szankcionálását célozza meg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici