Kolozsvár: nincs köze a cigarettásdobozokon megjelent férfi fényképének a Szívgyógyászati Intézethez

A kolozsvári Niculae Stăncioiu Szívgyógyászati Intézet vezetősége szerint a cigarettásdobozokon látható, egy férfit ábrázoló fényképnek semmi köze nincs a kórházhoz. Azt a személyt ugyanis, akit állítólag ábrázol, nem műtötték és nem intubálták, amíg 2012-ben az intézetben feküdt.

22 afișări
Imaginea articolului Kolozsvár: nincs köze a cigarettásdobozokon megjelent férfi fényképének a Szívgyógyászati Intézethez

Kolozsvár: nincs köze a cigarettásdobozokon megjelent férfi fényképének a Szívgyógyászati Intézethez

A kolozsvári Niculae Stăncioiu Szívgyógyászati Intézet igazgatója, Adrian Molnar pénteken a MEDIAFAX tudósítójának azt mondta, azt a férfit, akiről Nagy-Britanniában élő fiai azt állítják, hogy őt ábrázolja a fénykép, arteriográfiás vizsgálatra utalták be, de műtétet nem végeztek rajta, hanem egy másik kolozsvári érsebészeti intézetbe küldték át a beavatkozás elvégzésére.

Az igazgató szerint a férfi 2012-ben volt a kórház páciense, de a kardiológiai, nem pedig a sebészeti osztályon. „Ezt a beteget semmi esetre sem intubálták nálunk. Azoknak, akik egy állami intézményt gyanúsítgatnak, először is tájékozódniuk kellene, mert ezek a kijelentések hazugságok” – jelentette ki Molnar.

A kérdéses cigarettásdobozokról egy Nagy-Britanniában letelepedett család azt állítja, hogy az ő családtagjukról készült kép jelenik meg rajta. A képen egy intubált férfi látható.

Adrian Molnar szerint az illető férfi családjának bizonyítékokkal kellene előállnia annak kapcsán, hogy a betegen a kórházban beavatkozást hajtottak végre, és ne vádaskodjanak olyasmivel, amire nincs orvosi bizonyíték.

„A kérdéses fényképek kapcsán be kellene bizonyítani, hogy az illetőt ábrázolják, nem pedig mást, hiszen az Európai Unióban már 60 hasonló panaszt nyújtottak be. A férfi, akiről szó van, 2012-ben volt kórházunk páciense, a cigarettákról szóló uniós direktíva pedig 2014-ben született, mi köze lehet tehát egy két évvel azelőtti betegünkhöz?” – tette fel a kérdést a kolozsvári Niculae Stăncioiu Szívgyógyászati Intézet igazgatója.

Egy Nagy-Britanniában letelepedett, romániai származású család azt állítja, azóta elhunyt édesapjuk fényképét fedezték fel az EU több országában forgalomban lévő cigarettásdobozokon. A család most be akarja perelni a felelős intézményeket, és egymillió eurónyi erkölcsi kártérítést követel – tudtuk meg a család ügyvédjétől.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici