Megválasztotta új vezetőségét a PNL. Az első ülésen döntenek a bizalmatlansági indítványról

Megválasztotta a párt új vezetőségét vasárnap a Nemzeti Liberális Párt (PNL). A küldöttek Ludovic Orban új pártelnök kérésére olyan emberekre szavaztak, akik az ő jelöltségét támogatták, hétfőn pedig a végrehajtó bizottság arról is szavaz, támogatja-e a párt a bizalmatlansági indítványt.

25 afișări
Imaginea articolului Megválasztotta új vezetőségét a PNL. Az első ülésen döntenek a bizalmatlansági indítványról

Megválasztotta új vezetőségét a PNL. Az első ülésen döntenek a bizalmatlansági indítványról

A PNL új főtitkára Robert Sighiartău lett, az első alelnökök pedig a következők: Ilie Bolojan, a Bihar megyei pártfiliálé elnöke, Raluca Turcan, a párt volt ügyvivő elnöke, illetve Mircea Hava Fehér megyei és Iulian Dumitrescu Prahova megyei liberális politikusok.

A párt ugyanakkor 16 alelnököt is választott, az alábbiak szerint: Vlad Nistor – külpolitika, védelem és nemzetbiztonság, Laurenţiu Leoreanu – közigazgatás, közrend és közbiztonság, uniós alapok és regionális fejlesztés, Ben Oni Ardelean – igazságszolgáltatás és állampolgári jogok, Florin Cîţu – költségvetés és adópolitikák, Sulfina Barbu – egészségügy, munkaügy, család és szociális ügyek, Dan Motreanu – oktatás, kutatás, ifjúság, sport, kultúra, egyházak, kisebbségek, Adrian Nechita Oros – mezőgazdaság, vidékfejlesztés, élelmiszeripar, környezetvédelem, vízügy, erdészet, Virgil Guran – közlekedési infrastruktúra, kommunikáció, információs társadalom, illetve Ioan Bălan – Északkeleti régió, Victor Paul Dobre – Délkeleti régió, Răducu Filipescu – Dél-Munténiai régió, Gigel Ştirbu – Délnyugat-Olténiai régió, Gheorghe Falcă – Nyugati régió, Lucian Bode – Északnyugati régió, Florin Roman – Középső régió és Marian Petrache – Bukarest-Ilfov régió.

A Nemzeti Liberális Párt hétvégi kongresszusán Ludovic Orbant választotta pártelnöknek. Orban jelöltségét a Nemzeti Liberális Párt – a jobboldal ereje című indítványban jelentette be. Az elnökválasztás titkos szavazással történt.

A PNL végrehajtó bizottsága első ülését hétfőn 12 órakor tartja, ekkor döntik el, támogatják-e a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt.

Ludovic Orban, a PNL új elnöke szombaton azt nyilatkozta, azt szeretné, hogy a PNL az emberek szavazatai alapján jusson kormányra, ne pedig egy új Szociálliberális Unióval (USL), sem pedig olyan emberekkel kötött megegyezések nyomán, akik nem ültetik gyakorlatba a liberálisok politikáit. Orban szerint a PNL-nek az előrehozott választásokat, a „közelharcot” kell támogatnia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici