Negyven házkutatás olyan személyeknél, akik póthajjal kereskedtek, de nem vallották be jövedelmüket

A Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) marosvásárhelyi ügyészei negyven házkutatást tartottak szerdán olyan személyeknél, akiket azzal gyanúsítanak, hogy bűnszervezetet hoztak létre, hogy adót csalhassank, az általuk okozott kár pedig meghaladhatja az 1,3 millió eurót.

15 afișări
Imaginea articolului Negyven házkutatás olyan személyeknél, akik póthajjal kereskedtek, de nem vallották be jövedelmüket

Negyven házkutatás olyan személyeknél, akik póthajjal kereskedtek, de nem vallották be jövedelmüket

A DIICOT tájékoztatása szerint több gyanúsítottak importok esetén kisebb mennyiségű árut vezettek be a könyvelésbe, mint amennyi ténylegesen érkezett, vagy alacsonyabb árral vezették be az árut a hivatalos papírokba, mint a valós értékük.

A vádhatóság szerint az volt a cél, hogy kevesebb adót és vámileltéket kelljen fizetniük.

A szerdai házkutatások során 4120 eurót, 4070 dollár, 250 font sterlinget, 200 svájci frankot és 17 000 lejt foglaltak le, mint ahogy 17 mobiltelefont, 8 laptopot, 3 számítógépet, 11 USB-sticket, 4 külső hardot, egy táblagépet és egy memóriakártyát is.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici