Többen is vásárolhattak hamis jogosítványokat Magyarországról Kovászna megyében

Tizenkilenc személy ellen indítottak eljárást a magyarországi hatóságok, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 300 és 400 euró közötti áron hamis jogosítványokat vásároltak Magyarországról. A gyanúsítottak egy részét a román rendőrség segítségével sikerült azonosítani.

36 afișări
Imaginea articolului Többen is vásárolhattak hamis jogosítványokat Magyarországról Kovászna megyében

Többen is vásárolhattak hamis jogosítványokat Magyarországról Kovászna megyében

A tetteket 2012–2014 között követték el, a megszerzett jogosítványokkal akár négy évig is vezethettek a közutakon. Egy részüket a kovásznai rendőrök állították meg és bírságolták meg a forgalomban – tudta meg a MEDIAFAX pénteken a Kovászna Megyei Rendőrség szóvivőjétől, Nicoleta Tolvaj Marintól.

„Az elmúlt időszakban, illetve tavaly, a rendőrök több olyan személyt is azonosítottak, akik gyaníthatóan hamisított gépjárművezetői engedéllyel rendelkeztek. Ellenük jogosítvány nélküli vezetés miatt indult eljárás” – mondta el Nicoleta Tolvaj Marin.

A magyar hatóságok nemrég segítséget kértek a kovásznai rendőröktől, akik ezt követően, május 24–25-én, 17 házkutatást végeztek el, és lefüleltek egy, hamis jogosítványok beszerzésére szakosodott bűnszervezetet.

A rendőrségi szóvivő szerint a kovásznaiak 2012 és 2014 között két magyar állampolgártól vásároltak hamis jogosítványokat – utóbbiak ellen szintén eljárás folyik. A dokumentumokért 300 és 400 auró közötti összegeket fizettek.

„Tizenegy személyt azonosítottak és vittek be kihallgatásra. Szabadlábon folyik ellenük vizsgálat” – tudtuk meg.

A Román Rendőrség pénteki tájékoztatásából kiderül, a hamis jogosítványok beszerzése három napot vett igénybe.

„A folyamat mintegy három napot vett igénybe. A dokumentumokat úgy készítették el, mintha a szerbiai hatóságok állították volna ki őket, és ahhoz például, hogy jogosítványt szerezzen, a kérelmezőnek nem kellett semmilyen járművezetői tanfolyamon vagy vizsgán részt vennie. A házkutatások során a rendőrök négy, vélhetően hamisított jogosítványt találtak, illetve több olyan dokumentumot, amelyekből kiderül, hogy egyes jogosítványokat bevontak” – tájékoztatott a Román Rendőrség.

A nyomozást a magyar hatóságok folytatják, a Kovászna megyei rendőrök pedig továbbra is támogatják őket ebben.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici