Tăriceanu durva támadása Daniel Constantin ellen: ő a romániai politikai élet maneleénekese

Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke pénteken, az alakulat fiataljai előtt tartott beszédében durva támadást intézett volt társelnöktársa, Daniel Constantin ellen, akit „a romániai politikai élet maneleénekesének” nevezett.

22 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu durva támadása Daniel Constantin ellen: ő a romániai politikai élet maneleénekese

Tăriceanu durva támadása Daniel Constantin ellen: ő a romániai politikai élet maneleénekese

„Daniel Constantin a Konzervatív Pártban (PC) kezdett el politizálni, tehát feltételezem, hogy a konzervatív doktrínával összefüggésben álló meggyőződései voltak. Utána mehetett minden a szemétbe, ment a liberálisokhoz. Megszabadult ettől a liberális dologtól is, s most ultranacionalistává válik, mert azt látom, hogy egy nacionalista párt alapításával kacérkodik. Hogy miért? Mert azt érzi, hogy a politikai palettán erre szükség van” – kezdett hozzá a Constantin elleni támadásba a szenátus elnöke.

„De tudjátok meg, hogy ez olyan, mint az énekes, aki elmegy egy lakodalomba, és azt látja, hogy mindenki örül, amikor manele megy, hagyja a műzenét, és azt mondja, <Uram, manelét kérnek, manelét énekelek nekik!>. Ilyen Daniel Constantin úr is. Ő a romániai politikai élet maneleénekese” – tette hozzá.

Arra biztatta ugyanakkor a fiatalokat, hogy ha komolyan és hosszú távon akarnak politizálni, akkor ne hallgassanak és ne énekeljenek manelét.

Tăricenau különben azt mondja, örül, hogy kizárták Daniel Constantint az ALDE-ből, és azzal vádolta meg, hogy semmiféle alapelve nincs az életben.

„Nem rejtem véka alá, hogy volt egy pillanat, amikor sajnáltam, hogy Daniel Constantin urat kizárták a pártból. Ma, látva azt, hogy mi történik, kezdek örülni ennek, mert most már jobban értem személyi vonásait, karakterét, hogy mit jelent az, ha valakinek semmilyen alapelve nincs az életben” – fogalmazta meg Călin Popescu-Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici