Tudose arról, hogy miért lesz jó kormányfő: munkabírás és tapasztalat

Munkabírása, tapasztalata és elért eredményei teszik megfelelővé a következő kormány vezetésére – mondta kedden a Román Televíziónak Mihai Tudose, aki szerint a jövendő miniszterek kinevezése nem személyes döntés, hanem a teljes kormánykoalíció által meghozott intézkedés.

16 afișări
Imaginea articolului Tudose arról, hogy miért lesz jó kormányfő: munkabírás és tapasztalat

Tudose arról, hogy miért lesz jó kormányfő: munkabírás és tapasztalat

„A munkabírás, a tapasztalat... Eredményekről van szó” – nyilatkozta Mihai Tudose, amikor arról kérdezték, milyen tulajdonságai teszik őt megfelelővé a miniszterelnöki tisztség betöltésére.

Hozzátette: „bonyolult válasz lenne”, ha arra kellene felelnie, meglepte-e, hogy Klaus Johannis elnök elfogadta megnevezését, és rábízta az új kormány megalakítását.

„Ezzel foglalkozunk a napokban (a miniszterek listájával – szerk. megj.). Ez nemcsak az én dolgom, hanem a koalícióé” – mondta a kinevezett miniszterelnök.

Elfogadta hétfőn a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) alkotta kormánykoalíció miniszterelnök-jelöltjét Klaus Johannis államfő, aki hétfő délután minden parlamenti párt küldöttségével egyeztetett a kérdésről.

„A PSD és az ALDE azt mondja, továbbra is parlamenti többséggel rendelkezik. Ez a két párt együtt jelent meg a konzultáción, és Tudose úr személyében javaslattal is előállt. Az ellenzéki pártok nem álltak elő konkrét javaslatokkal, és a beszélgetésekből sem derült ki, hogy lenne bármilyen politikai egyezség köztük. Másfelől a kialakult válság súlyosan károsítja a román gazdaságot, az országimázst, és az a véleményem, hogy ennek a válságnak mihamarabb véget kell vetni. Új kormányra van szükségünk, ami elkezdi megoldani a megoldatlanul maradt problémákat, a válság által okozott gondokat” – nyilatkozta Klaus Johannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici