FOCUS: Ziua Copilului, sărbătorită în Capitală în muzee, parcuri şi la Opera Naţională

Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită pe 1 iunie, va fi marcată în Capitală prin diverse evenimente care vor avea loc marţi, dar şi duminică, la muzee, în parcuri, precum şi la Opera Naţională Bucureşti.

367 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Ziua Copilului, sărbătorită în Capitală în muzee, parcuri şi la Opera Naţională

FOCUS: Ziua Copilului, sărbătorită în Capitală în muzee, parcuri şi la Opera Naţională (Imagine: Oana Fofiu/Mediafax Foto)

Copiii se vor putea bucura, încă de duminică, de o serie de manifestări pregătite special pentru ziua lor.

Astfel, ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti va transforma Parcul Cişmigiu într-un spaţiu de distracţii, în care îşi dau întâlnire poveştile, teatrul, muzica, dansul şi jocul, duminică între orele 11.00 - 20.00.

Cei mici sunt invitaţi la scenele amplasate în vecinătatea Chioşcului şi lângă Platan, pentru a cânta şi dansa pe melodiile unor trupe şi artişti precum corurile de copii Bim Bam, Allegretto, Meloritm, Doremi, ansamblul artistic de copii Andantino, solista vocală Sânziana, studioul coregrafic Reverance, şcolile de dans Mondodance şi Sobis. Concertul trupei Blaxy Girls va încheia programul într-o atmosferă de petrecere.

De asemenea, vor fi puse în scenă spectacole de teatru pentru copii, de Abracadabra, Teatrul Masca - "Clovnii", Teatrul Ţăndărică - "Capra cu trei iezi", Teatrul "Ion Creangă" - "În grădină vă poftim/ Că-i vremea să povestim".

La Cetate, vor fi prezentate spectacole puse în scenă de compania Arleking şi trupa de teatru Muşchetarii, iar la Ciupercă, vor putea fi descoperiţi Spiriduşii poveştilor şi MagicArt.

În zona Debarcaderului vor fi prezenţi Hodoronktronk's World şi trupa Zurli, la intrarea din Bulevardul Elisabeta colorează atmosfera cei de la Adetino şi Marionetele Rolling Strings, iar Aleea Trandafirilor găzduieşte compania de artă Studio 24, cu spectacolul "D'ale lui Păcală", precum şi experimentele amuzante ale profesorilor trăzniţi de la Fun Science. Parada majoretelor şi a fanfarei promit, de asemenea, o atmosferă de sărbătoare. Totodată, cei mici sunt aşteptaţi să participe la ateliere de creaţie: pictură, origami, modelaj şi confecţionarea păpuşilor.

O noutate a acestei ediţii este "Ferma Animalelor" - iepuraşi, ieduţi şi porcuşori de Guineea vor putea fi admiraţi şi hrăniţi într-o zonă special amenajată în vecinătatea Chioşcului.

Tot duminică, începând cu ora 10.00, în Parcul "Alexandru Ioan Cuza" (I.O.R.), copii vor avea parte de un eveniment inedit, în care Poliţia Română le va prezenta diferite activităţi pe care poliţiştii le desfăşoară zi de zi, dar şi dotările de care dispun în executarea misiunilor.

Printre invitaţi vor fi Zoro, câinele poliţist, şi prietenii săi din cadrul Serviciului Canin. Iar luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale vor realiza diferite demonstraţii de autoapărare şi coborâri din elicopter.

Alături de copii va fi prezent şi roboţelul Serviciului Pirotehnic, iar Poliţia Delta Dunării îşi va prezenta una dintre şalupele de intervenţii.

Copiii se vor bucura de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate multe concursuri distractive cu premii.

Pe 1 iunie, copiii sunt aşteptaţi la Muzeul Ţăranului Român, între orele 10.00 şi 18.00, unde vor putea face schimb de jucării şi vor putea participa la ateliere de ceramică şi de pictură. Totodată vor fi organizate un "târg mic cu obiecte pentru copii", dar şi o tombolă cu obiecte făcute de copii la Atelierul de creativitate de la Muzeul Ţăranului Român.

Programul de la muzeu include şi prezentarea spectacolului de teatru "Melcişorul cel grăbit", cu actori-copii.

De asemenea, în curtea muzeului, cei mici se vor putea delecta cu vată pe băţ, turtă dulce şi prăjiturele.

Şi Muzeul Satului îi aşteaptă, marţi, pe cei mici cu un program special care va cuprinde: o expoziţie de desene, prezentare de modă, program de muzică şi dans susţinut de Şcoala Japoneză, Şcoala Italiană "Aldo Moro", Colegiul "Mihai Eminescu" şi Şcoala Generală nr. 112 din Bucureşti, lansare de carte şi concursuri cu premii.

Sub genericul "Muzeul Satului, muzeul din vis", la ora 10.30 va avea loc vernisajul expoziţiei de desene realizate de copii din şcoli bucureştene şi din ţară.

La ora 13.00, în curtea gospodăriei Trăisteni, de la Muzeul Satului, va avea loc momentul "Pasiunea mea - Grădina de legume", dedicat tuturor celor care îşi doresc să înveţe să cultive legume specifice gospodăriei tradiţionale, conform criteriilor ecologice pe care Asociaţia BIO România - partener al evenimentului - le va împărtăşi copiilor.

Muzeul Naţional de Artă al României a pregătit pentru 1 iunie un program special intitulat "Joacă-te la Conu' Zambacu: goana după comoară", ce se va desfăşura la Muzeul Zambaccian, între orele 11.00 - 17.00. Sunt aşteptaţi copii de toate vârstele însoţiţi de părinţi sau elevi însoţiţi de profesori să viziteze, să se joace, să răspundă la întrebări şi să descifreze detalii din imagini pentru a ajunge la comoara ascunsă.

Şi Opera Naţională Bucureşti marchează Ziua Copilului, printr-o gală de balet - "Graţie pe aripile dansului" - care va avea loc marţi, la ora 18.30. Vor fi prezentate fragmente din balete clasice: "Frumoasa din pădurea adormită", "Paquita", "Baiadera", "Giselle", "Don Quijote", "Corsarul", "Flăcările Parisului", precum şi momente de dans contemporan, de către cei mai talentaţi elevi ai Liceului de Coregrafie "Floria Capsali", laureaţi ai Concursului Naţional de interpretare coregrafică, câştigători a numeroase premii la concursurile internaţionale de balet din Catania, New York, Porec(Croaţia ).

(Material realizat de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici