Video Ciolacu la Marius Tuca Show: După guvernul Orban mai poate fi doar guvern de Uniune naţională

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat la emisiunea Marius Tucă Show că ordonanţele Guvernului privind facilităţile de plată a ratelor vor fi modificate de PSD în Parlament în sensul dorit de social-democraţi. Liderul PSD crede că în acest fel prevederile iniţiate de PSD, ALDE şi Pro România şi adoptate în Parlament săptămâna trecută se vor introduce, ca măsură de siguranţă în cazul în care PNL le va ataca la CCR.

1835 afișări

Marius Tucă: Practic vi s-a împlinit visul să participaţi la Marius Tuca Show.

Marcel Ciolacu: Nu ne mai permitem să pierdem timp. Încă din ianuarie trebuiau luate mult mai multe măsuri. În martie ar fi trebuit să vină un guvern de uniune naţională care să gestioneze toată această situaţie. Am incercat în Parlament să venim cu masuri economice fară să inventam apa caldă. 

C: Astazi, îmi pare rau, cu toate ca sunt unul din iniţiatorii acestui fapt politic, azi PNL a atacat aceste legi la Curtea Constituţională . Azi am vorbit cu mai mulţi colegi la telefon. Exista o disponibilitate. Vom aştepta si un raspuns din partea PNL, dar vă spun foarte clar, noi ne vom vedea de drumul nostru.

T: Fară PSD guvernul PNL nu ar fi fost niciodata instaurat.
C: Era un moment dificil. România avea nevoie de un guvern cu drepturi depline tocmai pentru a acţiona într-un timp foarte rapid. Lucrurile arata cu totul altfel astăzi. Cu regret vă spun, nu mă aşteptam să fie aşa toată situaţia.
 
T: Ce legi aţi trecut prin Parlament?
C: Legile cu suspendarea ratelor la bancă.
 
T. Cum ieşiţi din logica electorală?
C: La Parlament cred ca ma pricep cel mai bine. Ordonanţele de urgenţă ale domnului Orban au venit in Parlament si le vom trimite catre promulgare. Ar fi noaptea minţii ca Orban să atace ordonanţele.
 
T: Când se va trece la modificarea ordonanţelor?
C: Am aşteptat sa vină toate ordonanţele. Sunt la semnat, au intrat pe ordinea de zi.
 
T: Iohannis a prelungit starea de urgenta ce masuri economice trebuie luate?
C: Categoric starea de urgenţa se va prelungi. Preşedintele o sa dea un nou decret. Nu înteleg de ce stopam aceste testări rapide. Ele sunt primul instrument pe care îl ai la îndemana de a face o triere. Trebuie facută testare.
 
T: De ce nu faceţi o lege prin care să se facă testarea?
C: O sa discut cu medicii toţi imi aduc aminte că trebuie facute aceste teste. O sa discut cu colegii mei. N-am nimic cu diaspora. Nu intru in discuţie. Diaspora trebuia testată când a intrat în ţară.
 
T: Cum reporniţi Romania? --- citeşte aici
C: Haideti sa plecam de la un adevar. Domnul Sârbu spunea că nu putem să venim cu 10% din PB. Putem sa venim. Avem cea mai mica datorie externă din UE. Noi ne-am judecat pentru fiecare metru de autostrada. Nu mai trebuie să ţinem cont de deficitul de 3%. Trebuie să ne salvam economia proprie. Oamenii trebuie sa aibă curaj să se duca la muncă. Trebuie ieşit din hatisul European si trebuie să dam drumul la investiţiile publice. Putem sa selecţionam orice. Se va ajunge la fondul statului. Nu ai producţie nu ai consum nu ai încasări, economia trebuie repornită ca statul să aibe de unde colecta, acesta era apelul din pactul politic.
 
T: Care sunt masurile pe care vreţi sa le propuneţi în Parlament?
C: Avem pregătit un pachet. Urmează să discutăm şi cu celălalte forţe politice. E un pachet economic legislativ de abordare viitoare. Încercam să venim cu un plan coerent de salvare a Romaniei.
 
T: Când îl veţi face public?
C: Va fi discutat înainte între noi. În acest moment PSD nu are majoritatea necesară de a trece acest pachet legislativ.
 
T: Sunteţi pregatiţi să susţineţi un alt guvern?
C: În locul acestui guvern nu poate să vină decat un guvern de alianţă naţională. Criza e una serioasă. Din punctul meu de vedere va fi o criză mai accentuată decât cea din 2009. Între timp au venit 1 milion si ceva de oameni din dispora. Nu se ştie dacă la toamnă va fi un nou val de coronavirus. Măsurile luate până acum sunt mult prea timide.
 
T: Aveţi resentimente? Cum vedeţi reîntoarcerea celor din diaspora în România?
C: Fără muncă nu putem reclădi România. Avem nevoie de toţi românii. Poate a venit timpul să facem si noi în sfârşit autostrăzile în România. N-am resentimente. Niciodată n-am fost înjurat pe strada, nici pe Facebook.
 
T: Aţi spus că alegerile locale nu trebuie să fie în acelasi timp cu alegerile parlamentare.
C: Depinde de cât ţine pandemia. Cine credeţi că dupa o asemenea pandemie are chef de actori politici în campaniile electorale?
 
T: Luaţi în calcul depunerea unei moţiuni de cenzura prin care să doborâţi guvernul Orban?
C;Atâta timp cat e starea urgenţă nu vom face asta. 
 
T: Dupa starea de urgenţă?
C: Daca se continua în acelaşi ritm de greşeli cred ca e o necesitate.
 
C: Cred că este necesar ca sa fie alegeri în partid până la alegerile generale. Voi candida la funcţia de preşedinte PSD, daca le pierd îmi dau demisia.
 
 
 
 
 
 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici