Valentin Stan, despre redeschiderea şcolilor în vreme de COVID: ”Cum îi spui copilului ăla de clasa întâi să nu atingă partea din faţă a măştii? Măi, poate le pun şi nişte cătuşe!”

  • V. Stan, despre cum pot ajunge părinţii care-şi trimit copiii la şcoală, pasibili de pedepsele Codului Penal: ,,Asta e de la Securitate şi aia de cea mai proastă calitate, păi de unde, cu Nelu Tătaru şi cu Anisie?!”
  • Valentin Stan despre condiţiile ireale în care se redeschid şcolile: ,,Va fi gestionat fluxul de elevi care merg la toaletă. Cum faci asta? Pui un străjer la wc?”
  • V. Stan: ,,Da, la Securitate decide preşedintele, Ciolacule! (…) Decizia numărul 80 din 16 februarie 2014 era valabilă şi la Dragnea când s-a dus cu Sevil Shhaideh la Iohannis”
1969 afișări
Imaginea articolului Valentin Stan, despre redeschiderea şcolilor în vreme de COVID: ”Cum îi spui copilului ăla de clasa întâi să nu atingă partea din faţă a măştii? Măi, poate le pun şi nişte cătuşe!”

Invitat în emisiunea ,,Marius Tucă Show”, analistul politic Valentin Stan face împreună cu Marius Tucă o radiografie a celor mai importante evenimente ale momentului.

Începerea şcolilor în vreme de COVID-19, declaraţiile sociologului Vasile Dâncu, preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, despre votanţii partidului din care face parte, schimbările de discurs ale lui Klaus Iohannis în contextul moţiunii PSD, dar şi până unde merge,  conform hotărârilor CCR, dreptul preşedintelui de a decide numirea premierului –  sunt câteva dintre subiectele comentate şi analizate de cei doi, în stilul lor inconfundabil.

Aşadar, Valentin Stan analizează o declaraţie făcută de Marcel Ciolacu în care şeful PSD susţine că, dacă moţiunea de cenzură trece, partidul său vine cu „o propunere de premier, decizia constituţională aparţinând însă preşedintelui”. Analistul politic îţi explică de ce teoria şefului PSD este contrazisă de hotărârile Curţii Constituţionale a României, prin decizia numărul 80 din 16 februarie 2014.

”Fii atent, aici, cum explică fratili tău Ciolacu, cum nu mai este el nici Dragnea, nici nimeni şi rezolvă el, micuţul, problemele: «O să mergem cu o propunere de prim-ministru. Sperăm să fie susţinută de toate forţele politice care vor vota moţiunea de cenzură şi cu un program de guvernare pe termen mediu. Decizia constituţională aparţine preşedintelui.»

Deci, Marius, ce ne spune tovarăşul Ciolacu? Băi, noi avem prim-ministru, noi, noi avem program, avem majoritate că de-aia dăm jos Guvernul, prin moţiune. Şi ajunge la preşedinte. Şi cine decide? Preşedintele, păi cine să decidă, măi băiatule?  Ştii, aşa a fost şi la Dragnea când s-a dus cu Sevil Shhaideh şi a zis preşedintele: marş, măi, de aici! Mai, Marius, hai să vedem cine decide conform Constitiţiei la o poveste de-asta, ce zici? Să le arătăm la români cine decide! Ce avem noi aici? Decizia numărul 80 din 16 februarie 2014, era valabilă şi la Dragnea când s-a dus cu Shhaideh la Iohannis. Şi hai să vedem noi ce scrie aici, în articolul 319. Deci, decizia Curţii Constituţionale, ca să vedem dacă decide ceva domnul preşedinte, cum spune Ciolacu! Că aşa zice Ciolacu: decide preşedintele! Da, la Securitate decide preşedintele, Ciolacule!

Deci, ia să citim noi de aici: «De aceea, preşedintele României, neputând avea rol de decident în această procedură, ci de arbitru şi  mediator între forţele politice, are doar competenţa de a desemna drept candidat pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care deţine majoritatea absolută a mandatelor parlamentare sau, în cazul în care nu există o asemenea majoritate, pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care poate asigura susţinerea parlamentară necesară obţinerii votului de încredere al Parlamentului».

Deci preşedintele nu decide, preşedintele trebuie să ia propunerea lui Ciolacu şi s-o trimită în Parlament, spune singura instanţă din această ţară care are dreptul şi obligaţia formală, în baza întemeierii constituţionale să povestească ce este aia Constituţia ţării. Vorbim despre Curtea Constituţională.”, explică Valentin Stan.

Dacă moţiunea PSD trece, rămâne Orban prima opţiune a lui Iohannis?

Valentin Stan analizează şi schimbările de discurs ale preşedintelui Klaus Iohannis, în contextul moţiunii PSD. ,,Iohannis, în ianuarie spunea că tot pe Orban îl va pune premier după orice moţiune de cenzură, în august spune că discutam după moţiune.”

Vasile Dâncu despre votanţii PSD: ,,Pe noi ne votează săracii, pensionarii, oamenii în vârstă, oamenii fără studii”

Valentin Stan şi Marius Tucă comentează şi declaraţia făcută de Vasile Dâncu în cadrul congresului PSD. ,,Pe noi ne votează săracii, pensionarii, oamenii în vârstă, oamenii fără studii. Ne votează pentru că ei au ea mai mare nevoie e noi, iar ceilalţi se descurcă”, declara preşedintele interimar al Consiliului Naţional al PSD.

”Eu cred, Marius, că trebuie să votezi cu... Coloana Infinitului, cu Masa Tăcerii. Ai făcut vreo facultate cumva? Marş de aici dacă ai o facultate! Social democraţia se ocupă cu aştia studioşii? (...) Spaţiul academic european (...) ăştia erau de stânga. Crezi ca Marx si Engels erau săraci pentru vă nu făcuseră facultate? Sau Vladimir (...), ăla cu mausoleul, crezi ca erau analfabetţi ca domnul Chirica?”

M. Tucă: ”Asta arată ce înseamnă să fii mafiot, dar şi prost în acelaşi timp. Arată dispreţul total, bătaia de joc faţă de români”
 

Valentin Stan îţi prezintă un alt subiect controversat şi anume angajările de la TAROM. Ce declară premierul Orban şi Lucian Bode, ministrul Transportului în legătură cu acest subiect?
”Ghici tu cum se comportă doi oameni care nu sunt mafioţi? Este absolut incredibil. De pildă conferinţă de presă, unde prim ministrul e întrebat ceva şi ministrul transporturilor spune ”la asta răspund eu”.
 Întrebarea era: ”Ce aţi făcut la TAROM, angajaţi pe pile pe mii de lei, sinecură nenorocită?”. Iar prim-ministrul ţării zice: ”Nu cunosc problema”. După care, ministrul răspunzând el zice: ”Băi, ăştia care aţi întrebat, marş de aici că nu cunosc problema.”
M. Tucă: ”Asta arată ce înseamnă să fii mafiot, dar şi prost în acelaşi timp. Arată dispreţul total, bătaia de joc faţă de români”

V. Stan: ,,Nu se pot face ore cu mască pe faţă!”

Invitatul lui Marius Tucă îţi prezintă şi documentele supuse dezbaterii publice pentru deschiderea şcolilor în luna septembrie, criticând felul în care sunt gândite măsurile de redeschidere a şcolilor în vreme de COVID-19.

,,Hai să-ţi arăt care sunt documentele supuse dezbaterii publice, documente legate de începerea şcoliii, de către cine Marius? Cum să-i numesc pe oamenii ăştia? Pe Anisie, pe Tătaru?

Hai să vedem ce măsuri propun aceşti oameni ca să fie învăţământul şi şcolile deschise. Elevii şi personajul didactic auxiliar vor purta mască atât în timpul orelor de curs, cât şi în timpul recreaţiei, atunci când se află în interiorul unităţii de învăţământ. Nu se pot face ore cu mască pe faţă, mai ales, atenţie dacă obligi profesorul, imposibil tehnic, să ţină ore în şir, să vorbească practic cu masca pe faţă. (...) Ia, du-te, tu măi, şi gestionează toaleta. Va fi gestionat fluxul de elevi care merg la toaletă. Cum faci asta măi? La şcolile care au wc-ul în fundul curţii, cum faci măi, pui un profesor străjer? Stai de gardă la wc? Cum faci tu treaba asta?

Ia mai uită-te tu aici cum trebuie să mănânci tu în şcoală: cu precauţie! Deci mâncăm cu precauţie ca să nu fim proşti. Cum mănânci tu cu precauţie? (…) Ia-o pe asta, spune-i-o şi lui Orban! Nu atinge partea din faţă a măştii!  Spune-i tu copilului ăla de clasa întâi să nu atingă partea din faţă a măştii. Măi, poate le pun şi nişte cătuşe. Da Orban în ce categorie intră, că el toată ziua pune mâna pe partea din faţă a măştii?
Ia-o şi pe asta cu declaratia părintelui pe propria răspundere! Asta e subiect de mare dezbatere! Părinţii, înainte să-şi trimită copiii la şcoală, trebuie să completeze la Securitate, că asta e de la Securitate şi aia de cea mai proastă calitate, păi de unde, cu Nelu Tătaru şi cu Anisie?! Şi, fii atent la ce te trimite la început: cunoscând prevederile articolului 292, Cod Penal cu privire la fals în declaraţii. Ai auzit măi? Ce trebuie  să semnezi tu dedesubt aici: copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecţiune. Cum ştii tu că acel copil al tău nu a venit în contact cu o persoana pozitiva?! Ai GPS la ăştia bolnavi de coronavirus?”

Mihai Chirica, primarul Iaşului: ,,Analfabetismul să nu plece niciodată din oraşul nostru”

Nu lipsesc nici declaraţiile despre vestitele cocoaşe ale virusului COVID-19, făcute de  Nelu Tătaru, dar şi video-ul, devenit deja viral, cu Mihai Chirica, primarul Iaşului şi declaraţia sa halucinantă despre analfabetism.

„Vom continua proiectele noastre, să ne dezvoltăm, să promovăm un mediu curat, să aducem cât mai multe zâmbete pe feţele copiilor noştri, să le facem un sistem educativ de prim rang, iar analfabetismul să nu plece niciodată din oraşul nostru, ci dimpotrivă, să rămânem un exemplu pentru ţară prin rezultatele pe care în patru ani le-am avut, an de an stând în topurile naţionale cu copiii noştri”, a declarat Mihai Chirica în timpul discursului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici