Alertă ANM de vreme rea. Meteorologii anunţă cod galben de vânt puternic şi viscol

  • Cod galben de vânt puternic şi viscol
  • Judeţe din centru şi sudul ţării sunt sub cod galben de vânt puternic
  • La munte vântul ajunge la 110...120 km/h, iar în judeţele vizate la 55...65 km/h
34371 afișări
Imaginea articolului Alertă ANM de vreme rea. Meteorologii anunţă cod galben de vânt puternic şi viscol

Sursa FOTO: Hepta

De azi de la ora 15:00 intră în vigoare o informare meteo de vreme rea ce expiră pe 7 mai, la ora 20:00. În cea mai mare parte a ţării vor fi temporar intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45...55 km/h. La munte rafalele vor depăşi 60...70 km/h şi se vor semnala precipitaţii mixte. Va ploua moderat cantitativ şi vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat căderi de grindină). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depãşi 15...25 l/mp şi punctiform 30 l/mp.

De mâine de la 6 dimineaţă intră în vigoare un cod galben de vânt puternic şi viscol ce expiră pe 7 mai la ora 20:00. În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90...100 km/h, iar cu precădere în Carpaţii Meridionali, mai ales în noaptea de miercuri spre joi (6/7 mai) şi pe parcursul zilei de joi (7 mai), va sufla tare, cu viteze de peste 110...120 km/h. Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi local va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea semnificativ.

Tot de mâine, dar de 9 dimineaţa intră ăn vigoare un alt cod de vânt puternic, valabil până la ora 20:00 În judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, precum şi sudul judeţelor Gorj şi Vâlcea, vântul va avea intesificãri cu viteze la rafalã cuprinse, în general, între 55 şi 65 km/h.

De mâine de la ora 12:00 şi până pe 7 mai la ora 20:00 şi judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Hunedoara, Braşov, Alba şi Sibiu sunt sub cod galben de vânt puternic. În intervalul menţionat, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăşi în general 55 şi 65 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţionalã de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizãri de vreme severã imediatã.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici