Cel mai puternic ciclon înregistrat vreodată loveşte cu 270 km/h: peste 20.000.000 oameni sunt în calea lui. Ce a lăsat Amphan în urma sa până acum: FOTO

  • Amphan este un super ciclon format în zona de sud-est a Asiei
  • Acesta va lovi Golful Bengal cu o forţă similară unui uragan de categoria 4
  • 270 kilometri pe oră a înregistrat vântul, spun meteorologii
7603 afișări
Imaginea articolului Cel mai puternic ciclon înregistrat vreodată loveşte cu 270 km/h: peste 20.000.000 oameni sunt în calea lui. Ce a lăsat Amphan în urma sa până acum: FOTO

Cel mai puternic ciclon înregistrat vreodată loveşte cu 270 km/h. Ce a lăsat Amphan în urma sa până acum: peste 20.000.000 oameni sunt în calea lui. FOTO

Super-ciclonul Amphan circulă prin zona Oceanului Indian şi este aşteptat să lovească Golful Bengal cu o viteză de 270 km/h, potrivit US Joint Typhoon Warning Center. Meteorologii notează că Amphan are o forţă echivalentă unui uragan de categoria a patra.
 
Potrivit CNN, ultimul super ciclon care a lovit Golful Bengal a fost consemnat în 1999, când 10.000 oameni au murit, iar 15.000 au fost evacuaţi şi relocaţi. În prezent, doar în oraşul Kolkata, aflat pe raza lui Amphan, trăiesc 14 milioane de oameni.
 
Pentru moment, autorităţile indiene au anunţat evacuarea a 300.000 oameni din regiunea de coastă - West Bengal şi Odisha. Satya narayan Pradhan, director general al Forţei pentru gestionarea dezastrelor naturale, a notat că în regiunea West Bengal există o capacitate de 500.000 locuri în adăposturi.
 
Pe de altă parte, Bangladesh şi Myanmar sunt şi ele state aflate în calea ciclonului şi expuse. Bangladesh are o capacitate de 9.1 milioane locuri în adăposturi, spune Selim Hossain, responsabil al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
 
India a avertizat toate vasele de pescuit să nu plece în larg până la noi ordine.
 
Furtunile au făcut deja pagube materiale în Sri Lanka.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici