Cod galben de caniculă în opt judeţe din ţară. Atenţionarea ANM, valabilă până duminică

  • Administraţia Naţională de Meteoirologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de caniculă care vizează opt judeţe din zona de Vest a ţării.
  • Temperaturile ajung la 38 de grade Celsius.
273 afișări
Imaginea articolului Cod galben de caniculă în opt judeţe din ţară. Atenţionarea ANM, valabilă până duminică

În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică (14 şi 15 august), valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în creştere în vestul şi sud-vestul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, arată ANM.

Sâmbătă (14 august), temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade, iar duminică (15 august), izolat se vor atinge 37 - 38 de grade şi local va fi caniculă în Banat, Crişana, sudul Olteniei şi în sud- vestul Munteniei.

În zilele de luni, marţi şi miercuri (16, 17 şi 18 august) valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. 

CITEŞTE ŞI: Vremea în România, în ultima parte a sezonului estival. Prognoza meteo ANM în următoarele patru săptămâni 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici