Cod portocaliu de viscol în zonele montane din 22 de judeţe

Meteorologii au emis duminică o avertizare Cod Portocaliu de vânt puternic şi viscol valabilă în zonele montane din 22 de judeţe din ţară.

292 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de viscol în zonele montane din 22 de judeţe

Potrivit ANM, sunt vizate zonele montane, la altitudini de peste 1.700 de metri, din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Covasna, Harghita, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava.

În aceste zone vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-130 km/h, va fi viscol puternic şi vizibilitate redusă semnificativ.

Pe parcursul zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi prin acumulare cantităţile vor depăşi 20-25 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă.

Avertizarea este în vigoare de duminică, de la ora 11:00, până miercuri, la ora 2:00.

De asemenea, până miercuri, la ora 8:00, este în vigoare o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului în zonele montane la altitudini de peste 1.500 de metri.

Pe parcursul zilei de duminică, la altitudini sub 1700 m vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

O altă avertizare Cod galben de vânt, valabilă până luni, la ora 20:00, vizează Transilvania şi vestul şi sud-vestul Olteniei, unde temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55-65 km/h şi mai ales în zona judeţelor Braşov şi Covasna 75-85 km/h.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici