COD ROŞU şi PORTOCALIU de inundaţii pe mai multe râuri din ţară: Judeţele vizate de atenţionările hidrologilor

  • Hidrologii au emis, vineri, o avertizare Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţul Suceava, valabilă până la ora 24.00.
  • Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) anunţă vineri un cod portocaliu de inundaţii în bazinul superior al râului Arieş.
  • Sunt vizate judeţele Cluj şi Alba.
809 afișări
Imaginea articolului COD ROŞU şi PORTOCALIU de inundaţii pe mai multe râuri din ţară: Judeţele vizate de atenţionările hidrologilor

Mediafax FOTO

Atenţionare COD ROŞU - Suceava

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Suceava – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Putna – amonte confluenţă cu râul Solca, judeţul Suceava.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Pozen şi afluenţii mici ai râului Suceava aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Voitinel – amonte confluenţă cu râul Pozen, au mai transmis hidrologii.

Avertizarea este în vigoare până la ora 24.00.

Pe râuri din judeţele Neamţ, Bacău, Suceava, Botoşani, Hunedoara şi Arad sunt în vigoare, tot până la ora 24.00, avertizări Cod portocaliu de inundaţii.

CITEŞTE AICI: METEO. Cod portocaliu în jumătate din ţară. ALERTĂ valabilă începând de vineri, 3 iulie

Atenţionare COD PORTOCALIU - Cluj şi Alba

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) anunţă vineri un cod portocaliu de inundaţii în bazinul superior al râului Arieş. Sunt vizate judeţele Cluj şi Alba.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Arieş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, judeţele Alba şi Cluj.

Reprezentanţii INHGA consideră că fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Arieş – bazin superior, şi Poşaga.

Codul portocaliu este valabil până la ora 24.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici