Congo: peste 120 de persoane au murit în urma inundaţiilor din capitala Kinshasa

Pagubele sunt importante, anunţă autorităţile congoleze.

119 afișări
Imaginea articolului Congo: peste 120 de persoane au murit în urma inundaţiilor din capitala Kinshasa

Congo: peste 120 de persoane au murit în urma inundaţiilor din capitala Kinshasa

Autorităţile anunţă că zona se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii ani, potrivit BBC. Sunt cel puţin 120 de victime, dar numărul ar putea fi mai mare. Guvernul a anunţat o perioadă de doliu naţional de trei zile.

Principalele drumuri din centrul oraşului au fost acoperite de apă în urma ploilor abundente care au ţinut ore în şir, iar mai multe case s-au prăbuşit. În zonele de deal au fost alunecări de teren. Cartiere întregi au fost inundate cu noroi, iar casele şi drumurile au fost dărâmate, inclusiv autostrada N1 care leagă capitala de principalul port al ţării, Matadi.

Preşedintele Republicii Democratice Congo a dat vina pe schimbările climatice pentru inundaţiile majore.

„Republica Democrată Congo este sub presiune, dar, din păcate, nu este suficient de ascultată sau susţinută", i-a spus preşedintele Félix Tshisekedi secretarului de stat american Antony Blinken, în timp ce se întâlneau la un summit SUA-Africa la Washington.

Capitala Kinshasa este situată pe râul Congo şi a crescut foarte mult în populaţie în ultimii ani, ajungând până la 15 milioane de locuitori. Multe locuinţe sunt barăci construite pe pante predispuse la inundaţii, iar oraşul nu are un sistem de canalizare adecvat. În noiembrie 2019, aproximativ 40 de persoane din Kinshasa au murit în inundaţii şi alunecări de teren.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
congo,
decese,
inundaţii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici